DJEČJE GRADSKO VIJEĆE ZABOK SUDJELOVALO NA 13. SUSRETU DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE

Dora i Eva predstavile “Kante kulerice” i projekt “Zdravo i fino”, čime su izazvale veliku pozornost i sve oduševile

Objavljeno: 13.09.2017. AB

Članice Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok, Dora Vranić i Eva Vrgoč, sudjelovale su na 13. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske koji se održao u Vinkovcima, na kojem je ove godine sudjelovalo 50-ak djece – vijećnika i voditelja Dječjih vijeća iz Čakovca, Dubrovnika, Gospića, Jastrebarskog, Koprivnice, Ogulina, Opatije, Osijeka, Pregrade, Rovinja, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorice, Vinkovaca i Zaboka.

Naj-projekti

Na Susretu su predstavljeni i Naj-projekti Dječjih vijeća za 2017. godinu, na teme 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj kampanje UN-a, koju u Hrvatskoj provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s gradovima i općinama u okviru akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”.
Grad Zabok i Društvo “Naša djeca” Zabok predstavljale su dječje vijećnice Eva Vrgoč i Dora Vranić, koje je za ovaj susret pripremila voditeljica DGV-a Jasenka Borovčak. Zabočke su vijećnice predstavile Naj – projekt, odnosno volontersku akciju koja je pokrenuta upravo na njihovu inicijativu: “KANTE KULERICE” – ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!“, čiji je cilj uređenje grada Zaboka.
– Kroz svoj aktivni angažman članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma obojili su i oslikali stare kante za smeće, čime se potaknula ekološka osviještenost građana te se istovremeno na taj način potiče i promiče volontiranje i odgoj za volontiranje – rekle su u svom izlaganju Eva i Dora.
Također se putem info-štanda predstavio projekt DGV-a Zabok “Zdravo i fino” koji se provodi od 2012. godine, a ovog je ljeta izdana i treća kuharica “Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta”, koji je izazvao veliku pozornost, s obzirom na to da je to jedinstveni projekt koji se na ovako kvalitetan način provodi u Zaboku, istaknula je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Radionice o partnerstvu

U okviru 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske održane su i radionice za djecu i odrasle na teme o partnerstvu i komunikaciji Dječjih vijeća i lokalnih zajednica, dječjoj participaciji, održivim zajednicama te kreativne radionice za djecu kako bi se i djeca i voditelji upoznali, razmijenili iskustva i prenijeli primjere dobre prakse u svoje zajednice, a sve za dobrobit djece i njihovo zdravo i kvalitetno odrastanje.
Domaćini ovogodišnjeg 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske bili su Društvo “Naša djeca” Vinkovci, Dječje gradsko vijeće Grada Vinkovaca i Grad Vinkovci uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Vinkovce, a u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba