U tijeku radovi na uređenju bistričke šetnice, vrijedni gotovo 350.000 kuna

U studenom Marija Bistrica dobiva kružnu šetnicu, opremljenu LED rasvjetom, pametnim klupama i novim koševima za smeće

Objavljeno: 05.09.2017. AB

Bistrička šetnica se u rubnom dijelu centra Marije Bistrice proteže dijelom uz državnu cestu i dijelom kroz Zagrebačku ulicu, ukupne dužine od 800 metara. Navedenom šetnicom se svakodnevno koriste rekreativci i posjetitelji Marije Bistrice kroz cijelu godinu. No, s obzirom da šetnica nema javnu rasvjetu, njeno korištenje je u noćnim uvjetima nesigurno i zbog navedenog je odlučeno da se pokrene projekt rasvjete.

Sufinanciranje ministarstva

– Nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, izrađena je projektna dokumentacija i postupkom javne nabave odabran je najpovoljniji izvođač na vrijednost ugovorenih radova u iznosu od 346.605 kuna s PDV-om. Projekt je prijavljen i na natječaj Ministarstva graditeljstva te je odobreno sufinanciranje projekta sa 100.000 kuna. Radovi su započeli ovih dana i rok za završetak je studeni ove godine. Također smo za opremanje navedene šetnice na natječaju Hrvatske turističke zajednice dobili sredstva za nabavu dviju pametnih klupa. Nakon završetka radova Marija Bistrica će dobiti kružnu šetnicu koja će biti opremljena novom LED rasvjetom, pametnim klupama, a postavit će se i koševi za otpatke – rekao nam je načelnik Marije Bistrice Josip MIlički.

Izrada brošure

Kaže kako se planira i izrada brošure, u kojoj će se ponuditi nekoliko ruta šetnice u raznim dužinama sa svim potrebnim informacija – od dužina ruta, koliko je vremena potrebno da se određena ruta prođe, do podatka koliko se pritom utroši kalorija.
– Uvjereni smo će se šetnica koristiti na zadovoljstvo svih mještana Općine Marije Bistrice kao i naših posjetitelja – zaključio je načelnik Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba