POSLJEDNJI VIKEND U KOLOVOZU, POSLJEDNJI POD TOPLINSKIM VALOM

Uživajte još ovih par dana, sljedeći tjedan dolazi ozbiljnija promjena vremena

Objavljeno: 26.08.2017. zagorjeinternational

Posljednji vikend u kolovozu, ujedno će biti, ako je suditi po trenutnoj prognozi DHMZ-a, posljednji vikend pod toplinskim valom i temperaturama preko 30 Celzijevih stupnjeva. Područje Zagreba i središnje Hrvatske tijekom tako očekuje vedro i toplo vrijeme, s mogućnošću male naoblake. Temperature će se kretati od 16 do 19 °C u jutarnjim satima, pa sve do 34 °C u popodnevnim satima. U ponedjeljak je moguća promjenjiva naoblaka uz manju količinu kiše koja će sniziti temperature za nekoliko stupnjeva.
Ozbiljnija promjena vremena očekuje se u četvrtak, kada će oblačno vrijeme uz malu količinu kiše temperature u jutarnjim satima spustiti na 14 do 15 °C, odnosno na 20 do 21 °C u popodnevnim satima. U sjevernoj Hrvatskoj bi već sutra moglo doći do slabe kiše koja neće značajno utjecati na temperature. Tako se tijekom vikenda u jutarnjim satima očekuju temperature od 16 do 19 °C, odnosno 31 do 32 °C u popodnevnim satima. Promjenjiva naoblaka uz manju količinu kiše očekuje se već u nedjelju, a nastavit će se i u ponedjeljak te tako sniziti temperature na 16 do 18 °C u jutarnjim satima, odnosno 24 do 29 °C u popodnevnim satima.
Kiša koja se očekuje u četvrtak dovest će do značajnijeg spuštanja temperature, pa se tako u jutarnjim satima očekuje 12 °C, a u popodnevnim 21 °C.
Kako javlja DHMZ, temperature u Hrvatskoj doseći će maksimalnih 35 °C ovog vikenda, dok nas sljedećeg četvrtka očekuje obilna kiša koja će smanjiti temperature širom zemlje za 10 Celzijevaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba