ODLIČNA VIJEST: OSIGURAN NOVAC ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

Za projekt Baltazar, Krapinsko – zagorskoj županiji iz Europskog socijalnog fonda deset milijuna kuna

Objavljeno: 22.08.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija primila je Odluku o financiranju, prema kojoj će joj se za projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi dodijeliti deset milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
Krapinsko – zagorska županija će putem projekta Baltazar u sljedeće četiri godine osiguravati pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Za školsku godinu 2017./2018. već je u tijeku odabir 55 pomoćnika za 55 učenika, a za svaku sljedeću godinu će se ažurirati popis učenika, s obzirom na učenike koje završavaju školovanje na području KZŽ i izlaze iz projekta te na priljev novih učenika, te će se vršiti ponovna selekcija asistenata.

Integracija djece

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 21. kolovoza donijelo Odluku o financiranju, kojom se za ovaj projekt Krapinsko – zagorskoj županiji određuje traženi maksimalni iznos prihvatljivih troškova od 10.827.432 kuna, od čega će se iz Europskog socijalnog fonda financirati čak deset milijuna kuna – najveći iznos koji se mogao potraživati – dok će Krapinsko – zagorska županija za vlastiti udio sufinanciranja izdvojiti 872.432 kuna.
Zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek ističe važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi za integraciju djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu.
– Kroz institut pomoćnika u nastavi, pružamo djeci s teškoćama u razvoju veću dostupnost odgoja i obrazovanja. Većinu asistenata osigurava Krapinsko – zagorska županija putem projekta Baltazar, dio će biti zaposlen i preko projekata koje su na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavile udruge suradnice, a za svu ostalu djecu za koju stručno Povjerenstvo procijeni da trebaju imati pomoćnike u nastavi, osigurat ćemo ih kao i prošle godine – zajedno s jedinicama lokalne samouprave koje će se zasigurno, kao i lani, bezrezervno odazvati na poziv za sufinanciranje – rekla je Petek u osvrtu na pristiglu Odluku o financiranju projekta Baltazar4.

Krapina i Stubičke Toplice

Narednih dana slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva iz Europskog socijalnog fonda, čiji će nositelj biti Krapinsko – zagorska županija, koja je projekt Baltazar4 i prijavila na javni poziv “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza III.“, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Osim Županije i partnerskih škola, u provedbi projekta Baltazar4 sudjelovat će Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice, kao osnivači triju škola sa svog područja, te Zagorska razvojna agencija.
Krapinsko – zagorska županija je kroz projekta Baltazar, Baltazar2 i Baltazar3 u posljednje tri školske godine ukupno osigurala 205 pomoćnika za 280 učenika u školama sa svog područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba