NEPROSPAVANA NOĆ ZA ZAGORSKE VATROGASCE U BENKOVCU

NE NAZIRE SE KRAJ AGONIJE: “Situacija je trenutno pod kontrolom, ali stalno se otvaraju nova požarišta”

Objavljeno: 22.08.2017. Jelena Jazbec

Cijelu noć zagorski vatrogasci proveli su na požarištu u selu Popovići, desetak kilometara od Benkovca, gdje su se od 14 sati jučer, pa sve do 9 sati jutros borili s vatrenom stihijom. U pomoć svojim kolegama krenuli su jučer u 8 sati i odmah po dolasku upućeni su na požarište.

Vraćeni u vojarnu

– Situacija je trenutno, na ovom dijelu na kojem smo mi bili, pod kontrolom. Prije nekih pola sata vratili smo se u vojarnu u Benkovac, gdje smo smješteni. Ondje ćemo do večeri imati odmor, a onda ćemo najvjerojatnije ponovno biti upućeni na požarište. Gasili smo cijelu noć, bez odmora. Prema jutru se vjetar malo smirio pa je bilo lakše, ali sada se ponovno diže bura. Trenutno su nas na području koje mi pokrivamo zamijenili momci iz Osječko – baranjske županije – doznajemo od Ivice Petričeka, zamjenika zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe, koji dodaje kako se ne zna kada bi se naši vatrogasci mogli vratiti kući.

Tri – četiri dana

– Rekli su da će sve ovo potrajati još barem tri – četiri dana. Svaki dan javlja se novi požar, stalno se otvaraju nova požarišta, i to je najveći problem – kaže Petriček.
Podsjećamo, u Benkovac je jučer otišlo 18 zagorskih vatrogasaca s četiri vozila – 12 pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi i šest članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sloge – Plavić, Zlatara, Poznanovca i Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba