OVOG PETKA I SUBOTE MANIFESTACIJA “100% ZAGORSKO”

Na riječkom Korzu svoje proizvode i usluge predstavit će više od 50 izlagača

Objavljeno: 22.08.2017. zagorjeinternational

U prostorijama Grada Rijeke održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija “100% zagorsko”, koja će 25. i 26. kolovoza biti održana na riječkom Korzu. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako će više od 50 izlagača na riječkom Korzu predstaviti sve najbolje od Zagorja, bajke na dlanu.
– Pokušat ćemo dočarati Zagorje u malom – od naših najboljih poljoprivrednih proizvoda, preko europski poznatih toplica, hotela i restorana do bogate zagorske kulturne baštine poput drvenih igračaka koje su i na UNESCO-voj listi kulturne baštine čovječanstva – rekao je župan Kolar, te je dodao kako mu je posebno drago da može ponovno Gradu Rijeci čestitati na dobivanju statusa Europske prijestolnice kulture 2020. godine.

Područje kulture

– Tri smo godine u sklopu ove manifestacije u Rijeci imali susrete poduzetnika i obrtnike, a ove smo godine dobili mogućnost da prezentiramo kulturnu ponudu Krapinsko – zagorske županije te da i nas Grad Rijeka upozna s projektom Europske prijestolnice kulture 2020, a naravno da ćemo produbiti i druge razgovore kao što su iskustva vezana uz povlačenja sredstava iz europskih fondova – istaknuo je župan KZŽ Željko Kolar.
– Drago mi je da smo već četiri godine zaredom domaćini manifestacije “100% zagorsko”, koja je iz godine u godinu sve bogatija i veća, a ove ćemo godine naš susret iskoristiti i za razmjenu iskustva na području kulture. Veseli me da je ova manifestacija dobro prihvaćena od naših sumještana, koji ne samo da dolaze na Korzo, već su i jedni od najbrojnijih gostiju u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ne sumnjam da će petak i subota na Korzu proći u znaku veselja, uz puno zagorskih proizvoda, tradicije i događanja, a mi ćemo se truditi da kao i do sada budemo dobri domaćini – poručio je Obersnel.

Podjela igračaka

O programu ovogodišnje manifestacije govorili su voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić te umjetnička voditeljica Ansambla Zabok Senka Jurina.
Nakon konferencije za novinare, u dječjem vrtiću Rijeka, podcentar Potok, održana je i podjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila”, koji provode Etnografski muzej i Radio Kaj. Igračke su uručili župan Željko Kolar i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba