ODLIČNE SVIRKE I OVE GODINE U HUM NA SUTLI PRIVUKLE TRI TISUĆE POSJETITELJA

HOOMSTOCK – festival koji je postao renomirani regionalni glazbeni događaj

Objavljeno: 22.08.2017. JJ

Više od tri tisuće posjetitelja okupilo se u petak i subotu na igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića u Humu na Sutli, gdje je održano 12. izdanje poznatog rock festivala Hoomstock. Program je počeo još prošle srijede, sa zanimljivom foto radionicom u kojoj su se kroz razgovor otkrivale čari koncertne fotografije. Četvrtak i petak ujutro bili su rezervirani za najmlađe, u prigodnom programu nazvanom Hoomstock Junior. Oni najmlađi imali su priliku naučiti bubnjati na afričkim bubnjevima, u sklopu likovne radionice izrazili su svoju kreativnost, oslikavajući teglice i crtajući po asfaltu i papiru, igrajući se papirnatim formama, gledajući zanimljivu predstavu “Reciklirana priča” kazališta Svarog, a zvijezde programa bili su Dino, Karla, Eva i Marko, koji su održali koncert u parku. Hoomstock Junior bio je pun pogodak s odličnom posjećenošću, ističu organizatori.

Humanitarni festival

Hoomstock je započeo kao humanitarni rock festival, pa je tako i danas okosnica programa rock glazba. Jedna od novosti ovog festivala bila je dodatna akustična pozornica u parku, nazvana Hommstika, na kojoj se u petak održao party dobrodošlice, a nastupili su The Balkan Wanderers i Dog’s Beach. Glavni program u petak krenuo je s lokalnim tribute bendom Razdor, koji svira samo repertoar Majki, a nakon njih su uslijedili odlični slovenski psihodelični rockeri Persons from porlock. Jonathan je jedan od naših najboljih indie bendova, a to su dokazali i svojim frenetičnim nastupom, dok je Repetitor iz Beograda pokazao da mu nema premca kad je u pitanju live nastup. Potom je uslijedio nastup povratnika godine, grupe Kojoti, koji su publiku vratili 20-ak godina unatrag, a prvi dan su zaključili varaždinski groove metalci Cold Snap. Subotnji program počeo je prvim Hoomtimerom, skupom ljubitelja oldtimer vozila koji su se provozali Zagorjem do Huma na Sutli, a gdje god su stali, privlačili su poglede znatiželjnika. U isto vrijeme, svoj defile imali su i Tabor Bikersi, pa se tako na ulazu u koncertni prostor moglo vidjeti mnoštvo zanimljivih vozila. Subotnji je glazbeni program ponovno krenuo u parku, a otvorio ga je pop duo Auguste. Nakon njih je uslijedila folk diva Nina Romić, koja se iznova dokazala kao predvodnica nove generacije kantautorica.

Kiša ih nije omela

Glavni glazbeni program započeli su pobjednici Hoomstockovog natječaja “Rokaj s nama na Hoomstocku”, Teški Osjećaji, koji su pokazali svoj šarm u zafrkantskom rocku, a uslijedili su ovogodišnji pobjednici HGF-a Lika Kolorado, čija se karijera strelovito kreće uzlaznom putanjom, dok su se Mayales pokazali kao vrsni poznavatelji psihodeličnog pop zvuka. Drugi dio večeri je otvorila energična reperica Sassja, čime je opravdala titulu prve žene FM jama, Elemental je nastavio u istom điru s odlično raspoloženom Remi i Shotom, dok je finale pripalo nenadmašnim Brkovima, koji su zagrijali pokisle posjetitelje. Tijekom održavanja festivala bio je organiziran i besplatan kamp te svakodnevni prijevoz iz Zagreba prema Humu na Sutli i natrag.
– Iako vremenska prognoza nije mazila drugi dan festivala, posjetitelji su pokazali što znači festival i festivalska atmosfera, pa smo tako cupkajući na kiši dobili jedan od najluđih dana festivala u njegovoj dvanaestogodišnjoj povijesti. 12. Hoomstock je za nama, 13. Hoomstock dolazi za godinu dana na istom mjestu u isto vrijeme. Ako se netko još do sada nije uvjerio, dobra zabava je zagarantirana – poručuju iz Humske udruge mladih, koja već 12. godinu organizira ovaj sve popularniji rock festival, koji se polako, ali sigurno preobražava iz lokalnog u renomirani regionalni glazbeni događaj.

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba