JEDINSTVENA MANIFESTACIJA U BREZNO GORI PRAVI JE UŽITAK ZA NEPCE, ALI I OČI

Može se kušati više od 40 vrsta kruhova, bira se najbolji, a cilj je – sačuvati tradiciju pečenja kruha kod kuće

Objavljeno: 18.08.2017. JJ

U Brezno Gori u Općini Hum na Sutli sutra se održava tradicionalna manifestacija Dan kruha, s početkom u 16 sati. Događaj se organizira 12. godinu, a sama ideja glavne organizatorice Milice Sambolić bila je da na taj način okupi svoje susjede, rodbinu i prijatelje iz obiju strana Sutle. Svatko donosi svoj kruh, te svi prisutni zajednički sudjeluju u odabiru najboljeg, onoga koji je po nečemu specifičan. U izboru se zna naći i 40 vrsta kruhova, a na manifestaciji se okupi preko 100 ljudi.
Glavna organizatorica Milica Sambolić ističe kako je cilj potaknuti mlade da se u širem humskom kraju sačuva višestoljetna tradicija pečenja domaćega kruha.
– Nekad nismo imali aute, a do najbližeg dućana morali smo pješačiti i po šest, sedam kilometara, tako da se kruh morao peći doma – netko od kukuruznog brašna, netko od pšeničnog, netko od raženog, netko i od krumpira, zavisi već što je tko imao kod kuće. Cilj ove manifestacije je upravo da očuvamo tradiciju pečenja kruha kod kuće – kaže organizatorica, te poziva sve zainteresirane da sudjeluju u obilježavanju Dana kruha u Brezno Gori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba