ZAVRŠIO JAILHOUSE FESTIVAL U LEPOGLAVI

Nakon odličnih svirki, zabave i sporta tijekom vikenda, posljednji dan obilježili biciklijada, kviz i kino pod zvijezdama

Objavljeno: 17.08.2017. zagorjeinternational

Završio je Jailhouse festival u Lepoglavi. Nakon vikenda, tijekom kojeg su posjetitelji mogli uživati u bogatom glazbenom, sportskom i zabavnom programu, ponedjeljak je započeo tradicionalnim “Lovom na blago”. Lovci su imali priliku tražiti blago po skrivenim lokacijama u Lepoglavi, a oni najuspješniji osvojili su nagrade sponzora.
Održano je i popularno izdanje uličnog nogometa, “Nogač 3 na 3”. Od 15 prijavljenih ekipa, najbolja je bila ekipa TDM. Ekipa “Lepoglava” osvojila je drugo, “Kanc i prijatelji” treće i “Saft i tijesto” četvrto mjesto. Najbolji u penalima bio je Tomislav Žulić.

Filozofsko predavanje

Održano je i filozofsko predavanje “Nove akropole” o Aboridžinima, koje je bilo usmjereno na “vrijeme snova”, kada su bogovi i mitski preci stvarali i uređivali svijet prenijevši ljudima temelje kulture. Završio je i ovogodišnji “Escape room”, igra koja je zamišljena kao napeta detektivska priča. Igrači su bili pljačkaši banke koji su morali pobjeći prije nego što stigne policija. Od 19 ekipa, samo njih četiri uspjele su izaći iz sobe. Prema bodovima i brzini izlaska, najbolji su bili Mihael Rodek i Matija Mavrek. Kao nagradu, osvojili su putovanje agencije Taubek Tours.
S obzirom na to da je program za prvi dan bio odgođen zbog lošeg vremena, održani su koncerti i stand up nastup. Posjetitelje je rock’n’roll hitovima zagrijao lepoglavski bend Treća smjena. Nakon njih, uslijedio je nastup komičara iz zagrebačkog “Studija smijeha”. Publiku su do suza nasmijali Tihomir Paravina, Marina Orsag i Marko Dejanović. Na kraju je nastupio Tomislav Goluban, oduševivši publiku autorskim blues pjesmama.
Posljednjeg dana Festivala održana je biciklijada u suradnji s udrugama BK Lepoglava i USR Sport za sve. Vozilo se poznatom rutom – Vilinskom špicom, a na Vodelju je za sve posjetitelje bila osigurana okrjepa.

“Dobri momci”

U najpopularnijoj edukativnoj aktivnosti, “Quiz nightu”, u kojem je sudjelovalo 10 timova s po četiri člana, najuspješnija ekipa bio je “Dvonožni tronožac” u sastavu: Nikola Štrlek, Ena Velagić, Dario Ivančić – Haso i Marko Godinić. Jailhouse festival završio je kinom pod zvijezdama. Posjetitelji su imali prilike uživati u sjajnom trileru Shanea Blacka, “Dobri momci”.
Festival je organizirala Nezavisna udruga mladih, kojoj je u provedbi pomoglo oko 40 volontera. Glavni pokrovitelj bio je Grad Lepoglava, a partner TKIC, uz podršku brojnih sponzora. Kroz šest dana održane su brojne zabavne, kulturne, sportske i edukativne aktivnosti. Nastupilo je devet izvođača te su održane ukupno 23 aktivnosti. Organizatori svim posjetiteljima zahvaljuju na dolasku te već unaprijed sve zainteresirane pozivaju na iduće izdanje Jailhouse festivala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba