VEČERAS ZAVRŠAVA JAILHOUSE FESTIVAL U LEPOGLAVI

Publika uživala u nastupu Pipsa, Trnja i Tomislava Golubana, predavanjima, sportskim natjecanjima, “Lovu na blago” i “Escape roomu”

Objavljeno: 15.08.2017. Jelena Jazbec

U Lepoglavi se održava tradicionalni Jailhouse festival. U petak je tako na rasporedu bila radionica znanstvenih čarolija te je počeo Escape room. U večernjim satima održano je 16. izdanje košarkaškog hakl turnira, na kojem je nastupilo ukupno 11 ekipa te je u tricama pobijedio Ivan Božak, a u bacanju s centra Karlo Kelemen i Karlo Banić. Najuspješnija ekipa bila je 3+1 gratis. Subotu su obilježili Escape room, putopisna predavanja i koncerti. “Trabunjanje s razlogom” bilo je vrlo produktivno, a sudionici su izrazili svoje prijedloge za poboljšanje života mladih u Lepoglavi. Zbog nepovoljnog vremena biciklijada je prebačena na utorak.

Odbojka na pijesku

Poslijepodne je bilo rezervirano za putopisna predavanja u čitaonici Gradske knjižnice. Putoholičari Iva Mihalic Krčmar i Branko Krčmar iz Čakovca govorili su o svojim putovanjima po Africi, dok su Alen Kušćar i Ana – Marija Bunić govorili o putovanjima Bliskim istokom i istočnom Europom. Koncertnu večer svojim su nastupom otvorili domaći Sacred Eternity, a za njima su uslijedili varaždinski Richter te koprivnički Ogenj. Poslastica na kraju večeri bila je grupa Pips, Chips & Videoclips.
U nedjelju, treći dan zaredom održan je Escape room, dok su istovremeno na novouređenom igralištu za odbojku na pijesku svoje snage odmjerile brojne ekipe. Prvo mjesto osvojili su Lančić – Knapić, drugo EDI, a treće Drogerija i dva marketa. Već tradicionalno, svoje predavanje održalo je Astronomsko društvo Lepoglava. Za ugodan nastavak večeri pobrinulo se Trnje sa svojim obradama velikih svjetskih hitova, a zatim je pod zvjezdanim nebom održana predstava Kerekesh Teatra.

Kino pod zvijezdama

Kako je zbog izrazito nepovoljnog vremena početak Jailhouse festivala u četvrtak odgođen, sve aktivnosti koje su bile planirane za četvrtak, prebačene su na ponedjeljak, pa je tako jučer cijela Lepoglava postala igralište u “Lovu na blago”. “Nova akropola” održala je predavanje o Aboridžinima, održano je nogometno natjecanje NUM 3na3, a publika je uživala u koncertu Treće smjene i Tomislava Golubana te stand up-u Studija smijeha.
Jailhouse festival završava danas, kada će se, s početkom u 14 sati, održati Biciklijada. Od 17 sati na rasporedu je Quiz night, a u 22 sata projekcija filma “Dobri momci” na košarkaškom igralištu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba