VIDEO: Mladi pregradski gitarist Allen Izzy Isbell (23) snimio spot za svoju instrumentalnu skladbu:

Svijet je prepun negativnih emocija, a na glazbenicima je da stvaraju pozitivne vibracije. “Spirit” je baš to, čista pozitiva

Objavljeno: 05.08.2017. Alen Brodar

Alen Dumić, mladi 23-godišnji glazbenik, koji radi pod imenom Allen Izzy Isbell, na svom je YouTube kanalu objavio svoju najnoviju instrumentalnu skladbu “Spirit”.

Izzy je inače završio Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku te trenutno studira medijski dizajn na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Europska turneja

– Budući da me glazba privlači otkako znam za sebe, kao polaznik četvrtog razreda osnovne škole upisao sam i osnovnu glazbenu školu u Pregradi, odakle i dolazim, pa sam se tako glazbom počeo baviti od malih nogu, sviranjem klasičnih skladbi u glazbenoj školi i “rockanjem” vikendima s bendovima u kojima sam svirao. Iako sam od svoje mladosti u glazbenim vodama, tek zadnjih nekoliko godina dajem sve od sebe, kako bi ljubav prema istoj promaknuo u profesionalnije vode. Tako sam se 2015. godine prvi puta otisnuo na europsku turneju, kao gitarist benda Dražen Vega, s kojim sam osim puno odrađenih koncerata snimio i spot za singl “Da sam suza” – kaže nam Izzy.

Dodaje da su osim Vege, tu još i drugi projekti na kojima je sudjelovao u glazbenoj suradnji kao gitarist i aranžer, a koji će tek ugledati svjetlo dana.
– Kao glazbenik najviše težim melodičnosti i emotivnosti, koju određeni glazbenici kroz skladbe uspješno prenose na pojedince i tako stvaraju nova značenja glazbe slušateljima te na taj način dopiru do njih. S tim na umu snimio sam emotivnu i melodičnu skladbu koja svakoj osobi može prenijeti ili u njoj probuditi određene emocije. Iako bi neki zaključili da je skladba jako tužnjikava, to u slučaju ovog instrumentala nije tako. Naime, svijet je prepun negativnih i tužnih emocija koje se prenose putem medija. Na nama glazbenicima je da nastojimo stvarati pozitivne vibracije, a “Spirit” je upravo takva stvar, pozitivna – objasnio je Izzy.

Ljepota života

Spot za pjesmu snimio je njegov kolega Luka Antunac u Koprivnici, na jednom od tisuću prekrasnih podravskih žitnih polja.
– Odabrali smo to polje jer smo htjeli prikazati ljepotu života. Isto tako, ukazali smo na njegovu trenutačnost i prolaznost. Željeli smo prikazati da sve što je lijepo, kratko traje i da zbog toga treba uživati u svakoj minuti koju nam život pruža – zaključuje Izzy.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba