Bogat program povodom Dana općine, proslava počinje već u srijedu

Zabave neće nedostajati, vidimo se u Tuhlju!

Objavljeno: 04.08.2017. AB

Dan Općine Tuhelj obilježava se 14. kolovoza, pa tom prigodom, Općina Tuhelj i općinska Turistička zajednica organiziraju brojne prigodne manifestacije u kojima će se naći ponešto za svakoga.
Proslava započinje već u srijedu, 9. kolovoza, kad će se održati Večer za velike i male ljubitelje igre i druženja. Uz igre na igralištu OŠ Lijepa naša u Tuhlju, peći će se kukuruz za sve posjetitelje. Večer organizira Društvo ”Naša djeca ” Tuhelj.

Večer kulture

U četvrtak, 10. kolovoza Ivo Šućur i Udruga umirovljenika Općine Tuhelj organiziraju Večer kulture u dvorani OŠ Lijepa naša u Tuhlju na kojem će svoja umjetnička dostignuća pokazati pjesnici, slikari i autori rukotvorina. Dan kasnije na programu je koncert Puhačkog orkestra ”Lipa” iz Tuhlja u dvorani OŠ Lijepa naša u Tuhlju, a u subotu, 12. kolovoza, će se obilježiti tri tradicionalne manifestacije: u jutarnjim satima Društvo ”Naša djeca” Tuhelj organizira Biciklijadu, popodne je rezervirano za IV. Sajmeni dan, a večer za malonogometni turnir u Trstenom.
Na Sajmenom danu održat će se atraktivna utrka konja i konjskih zaprega, udruge će se natjecati u kuhanju gulaša, a svoje proizvode pokazat će vlasnici OPG-ova, udruga i zadruga.
Malonogometni turnir u Trstenom organizira kuburaška udruga ”Munja”.
Također, u subotu započinje svečano obilježavanje trodnevnice u župi Uznesenja BDM u Tuhlju. U 19 sati održat će se Sveta misa i pobožnost Križnog puta, a u nedjelju, također u 19 sati Sveta misa u crkvi te procesija sa svijećama na Staro groblje. U nedjelju, 13. kolovoza, na prostoru ispred DVD-a u Tuhlju organizira se koncert tamburaškog sastava ”Milenij”. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
U ponedjeljak, 14. kolovoza, obilježava se Dan Općine Tuhelj. Sveta misa održat će se u 16,00 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Tuhlju, a svečana sjednica u dvorani OŠ Lijepa naša s početkom u 17,30 sati. Nakon Svete mise u 19 sati, koncert će održati KUD-a Naša lipa iz Tuhlja.

Lovci i vatrogasci

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u 11 sati započinje koncelebrirana sveta misa koju predvodi prečasni msgr. Antun Sente ml., rektor svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nakon svečane mise održat će se pučke zabave kod lovaca i vatrogasaca na kojima će nastupati ”Zvuci Zagorja” i ”Ansambl Zagorje”.
Već tradicionalno, tuheljske manifestacije završavaju Oldtimer showom u organizaciji udruge ”Zagorje u srcu”. Reviju oldtimera može se posjetiti u nedjelju 20.kolovoza ispred DVD-a u Tuhlju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba