Održan koncert u sklopu 24. Festivala Heferer

Zvuci orgulja i odlične interpretacije Bacha, Mozarta, Vivaldija i ostalih velikana ispunili Dvor Veliki Tabor

Objavljeno: 01.08.2017. AB

U subotu je u sklopu 24. festivala Orgulje Heferer, u Dvoru Veliki Tabor, održan koncert vrsnog orguljaša Alena Kopunovića Legetina i mlade sopranistice Dolores Leko. Glazba s orguljskoga pozitiva stvorila je tako čarobno ozračje 18. stoljeća, kroz glazbu Bacha, Mozarta, Händela, Vivaldija, Dvořáka, Durantea i Lukačića, u interpretaciji nadahnutih umjetnika, koja je oduševila mnogobrojnu publiku.

Inače, ovo glazbalo djelo je nepoznatog graditelja iz prve polovice 18. stoljeća, iz kapele sv. Ivana iz Ivanića Miljanskog, a obnovljeno je sredstvima Ministarstva kulture RH.

Prema riječima županijskog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ivana Lamota, u Krapinsko – zagorskoj županiji koncerti Ciklusa Heferer održavaju se već 23 godine i u tom kontekstu majstori radionice Heferer obnovili su brojna vrijedna glazbala iz zagorskih crkvica i kapela. Publici su, prije koncerta, prigodne rečenice uputili još i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Nadica Jagarčec, velečasni Milan Juranić, župnik župe Zagorska sela kojoj pripada kapela sv. Ivana, te jedan od organizatora orguljaškog ciklusa, Tomislav Heferer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba