Počeo Međunarodni tjedan dojenja, koji će se prigodno obilježiti i diljem Zagorja

PODRŽIMO DOJENJE ZAJEDNO: Patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ promovirat će dojenje na javnom mjestu

Objavljeno: 01.08.2017. AB

Ovogodišnji Međunarodni tjedan dojenja, koji se tradicionalno obilježava od 1. do 7. kolovoza, s ciljem senzibilizacije javnosti na temu dojenja i pokretanja dodatnih aktivnosti promicanjem važnosti prirodne prehrane, obilježava se pod motom “Podržimo dojenje zajedno”, a u tijeku je i izrada prijedloga Nacionalnog programa za zaštitu i promicanje dojenja u RH do 2020. godine.

Interesna područja

Ciljevi ovogodišnjeg obilježavanja su informirati javnost o važnosti zajedničkog rada na promociji dojenja, prepoznati svoju ulogu unutar djelokruga rada, te uspostaviti zajednička interesna područja i raditi na postizanju ciljeva održivog dojenja. Patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ svojim se aktivnostima također uključuju u obilježavanje Tjedna dojenja, i to promocijom dojenja u zajednici i na javnom mjestu, budući je to ponegdje još uvijek “tabu tema”.

Brojne aktivnosti

Prigodne aktivnosti upriličit će se tako u Krapini, Zaboku, Klanjcu, Oroslavju, Svetom Križu Začretju i Humu na Sutli. Između ostalog, u krapinskoj Gradskoj knjižnici otvorit će se kutak za dojenje te će se osnovati Grupa za potporu dojenja “Librići”, u Loboru, u prostoru Udruge Sveta Ana, održat će se prezentacija Grupe za potporu dojenja s ciljem upoznavanja članica i zajednice s radom grupe, dok će u Mariji Bistrici biti postavljen informativni štand o prednostima dojenja te o aktivnostima grupa za potporu dojenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba