PROVJERITE IMATE LI PRAVO NA JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ

Županija osigurala 200 tisuća kuna za sufinanciranje nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava

Objavljeno: 28.07.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija i ove je godine osigurala sredstva za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola. Također, visina prosječnog mjesečnog prihoda za ostvarivanje ovog prava povećana je za iznos od 100 kuna, ovisno o broju članova kućanstva. U 2016. godini financijsku je potporu ostvarilo ukupno 230 obitelji, za što je iz proračuna utrošeno 167.250 kuna. U 2017. godini za ovu je namjenu osigurano 200 tisuća kuna.

Zahtjevi na obrascu

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola može ostvariti: jednoroditeljska obitelji s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju, u iznosu od 500 kuna, obitelji s troje djece na redovitom školovanju, u iznosu od 750 kuna, obitelji s četvero ili više djece na redovitom školovanju, u iznosu od tisuću kuna, pod uvjetom da ukupni prosječni mjesečni prihod kućanstva, isplaćen u posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, ne prelazi sljedeći iznos: 1300 kuna za jednočlano kućanstvo, 1.900 kuna za dvočlano kućanstvo, 2.500 kuna za tročlano kućanstvo, 3.300 kuna za četveročlano kućanstvo i 4.100 kuna za peteročlano kućanstvo, dok se za svakog daljnjeg člana iznos prihoda kućanstva povećava za 700 kuna. Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se na obrascu, osobno u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade ili poštom na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Magistratska 1, 49 000 Krapina. Uz zahtjev se predaje Izjava o članovima kućanstva (također obrazac) i ostala potrebna dokumentacija kojom se dokazuju činjenice bitne za ostvarivanje prava (potvrde o prihodima, potvrde o redovitom školovanju, dokaze da je obitelj jednoroditeljska i dr.).

Do 31. listopada

Obrasci Zahtjeva i Izjave o članovima kućanstva mogu se, osim u Upravom odjelu i na mrežnoj stranici Krapinsko – zagorske županije, podići i u svim osnovnim i srednjim školama na području županije, jedinicama lokalne samouprave te centrima za socijalnu skrb. Zahtjevi se zaprimaju do 31. listopada.
Također, pojedine jedinice lokalne samouprave pod različitim uvjetima i u različitim iznosima osiguravaju pomoći za nabavku udžbenika, pa upućujemo roditelje da se radi eventualnog ostvarivanja prava obrate i općini, odnosno gradu, na području kojeg imaju prebivalište. U vezi eventualnih upita, moguće je obratiti se osobno u Upravni odjel, telefonom na broj: 049/329-078 ili elektronskom poštom na adresu: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba