JEDAN OD SVIJETLIH PRIMJERA ZAGORSKE POLJOPRIVREDE

Supružnici Višnja i Stjepan Kovačić na svom OPG-u godišnje proizvedu više od šest tona krastavaca i feferona

Objavljeno: 27.07.2017. zagorjeinternational

Jedan od svijetlih primjera zagorske poljoprivrede je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovačić, vlasnika Stjepana Kovačića iz Vojnić Brega u općini Bedekovčina, koji se već pet godina bavi ekološkom proizvodnjom krastavaca i feferona. Godišnje sadi deset tisuća sadnica, a proizvede oko 4,5 tone krastavaca i dvije tone ljutih odnosno, slatkih feferona. Uz to, proizvodi i manje količine paprike, rajčice, cikle te ostalih poljoprivrednih kultura. Cjelokupna proizvodnja plasira se otkupljivaču Josipu Bajsu, koji pak proizvode dalje distribuira u koprivničku Podravku, uz zajamčenu stabilnu cijenu i plaćanje na vrijeme.
Vlasniku Stjepanu Kovačiću pomaže njegova supruga Višnja, a povremeno se uključuju i i sinovi sa snahama i unucima. Supruga Višnja ističe kako ju je taj posao osnažio te da se svaki dan veseli radu na svom obiteljskom gospodarstvu.
Berbi plodova na OPG-u Kovačić prisustvovao je i načelnik Bedekovčine Darko Ban sa svojim zamjenikom Jankom Buzjakom. Načelnik Ban pohvalio je upornost i trud obitelji Kovačić, te je ponudio suradnju u svim segmentima razvoja i napretka proizvodnje, pogotovo s obzirom na to da je ova proizvodnja pod vedrim nebom svakodnevno izložena opasnosti od sve učestalijih vremenskih nepogoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba