ŽUPAN ŽELJKO KOLAR TIJEKOM SLUŽBENOG POSJETA STUBIČKIM TOPLICAMA REKAO KAKO SE MORA PRIZNATI DA PROJEKT STUBAKI NIJE USPIO

“Već ovaj tjedan razgovarat ću s Andabakom – projekt kreće ili ćemo mi iz te priče izaći van”

Objavljeno: 25.07.2017. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar nastavio je posjete zagorskim jedinicama lokalne samouprave u kojima je izabrano novo vodstvo, pa je tako zajedno sa suradnicima obišao Općinu Stubičke Toplice.
– Možemo reći da nismo uspjeli s projektom Stubaki. U rujnu moramo ići ili s novim ugovorom ili s raskidom ugovora. Godine najveće krize nisu bile vrijeme za investicije, no 2015., 2016. i 2017. idealno su vrijeme za ulazak u takav projekt. Ovaj ćemo tjedan obaviti razgovor s Jakom Andabakom, a nakon toga i konzultacije – projekt kreće ili ćemo mi iz te priče izaći van – rekao je nakon sastanka s načelnikom Stubičkih Toplica Josipom Beljakom, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, dodavši i kako imaju novog zainteresiranog investitora koji 50 milijuna eura želi investirati isključivo na područje Stubičkih Toplica.
– Sve su kombinacije moguće, ali više ćemo znati nakon ovotjednih sastanaka – zaključio je župan Kolar.
Istaknuo je i kako se nastavljaju ulaganja u Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice.

Gradnja obilaznice

– Otvorili smo drugi kat Maksimilijana i najavili uređenje bazena koje smo konačno dobili nakon 20 godina sudskog spora, a tu su i još neki planovi koji su usko vezani i za rezultate pregovora s gospodinom Andabakom – rekao je župan te, zajedno s načelnikom Beljakom, najavio poziv na sastanak stečajnom upravitelju Hotela Matija Gubec.
– Moramo vidjeti što je s prodajom Hotela, što je sa Slamaricom – jednostavno ne možemo više čekati, a i današnji korisnik Hotela ima niz ograničenja zbog kojih ne može ulagati i razvijati ponudu na način kako bi sam htio – dodao je Kolar.
U kratkom osvrtu na gradnju obilaznice koja se odnosi i na susjedne jedinice lokalne samouprave, župan je rekao kako će se sljedeće godine napraviti idejno rješenje i sastaviti radna skupina u kojoj će biti predstavnici gradova Oroslavje i Donja Stubica te općina Stubičke Toplice i Gornja Stubica, zajedno s predstavnicima Županijske uprave za ceste KZŽ. Definirat će se trasa, nakon toga slijedi projektiranje i dobivanje dozvola – 2019. i dio 2020. godine, a onda se očekuje osiguranje sredstava kroz financijsku omotnicu i suradnju s Hrvatskim cestama i Ministarstvom prometa, pomorstva i infrastrukture. Dodao je i kako je u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji pozvao i ministra Olega Butkovića.
– Trebamo početi razgovarati o konkretnim projektima za Krapinsko – zagorsku županiju jer je evidentno da nemamo novih ugovora – rekao je Kolar.
Načelnik Beljak je od brojnih tema sastanka izdvojio dvije kritične točke u prometu u Stubičkim Toplicama.
– Razgovarali smo o mogućnosti izgradnje kružnih tokova kod župnog dvora i u samom centru. Ove će se godine ići u izdavanje projektne dokumentacije, a realizaciju očekujemo možda već i sljedeće godine – rekao je načelnik Beljak te dodao kako je postignut i određen napredak za sanaciju klizišta kod jezera Jarki te pomoć Županije za općinsku manifestaciju “Gljivarijada”, kao i za Susret općina i gradova prijatelja djece, koji će 14. listopada biti održan u Stubičkim Toplicama.

Konstituiranje Vijeća

Spomenuo je i kako će se u srijedu po treći put pokušati konstituirati Općinsko vijeće.
– Još uvijek je sve otvoreno, no nadam se da će se Vijeće uspjeti oformiti te da ćemo početi normalno funkcionirati i krenuti s normalnim radom – rekao je načelnik. Župan Kolar istaknuo je kako načelnik Beljak radi od prvog dana kad je preuzeo Općinu.
– Stalno smo u kontaktu, zajedno nastupamo i prema nadležnim ministarstvima i javnim poduzećima, no za neke planirane stvari i projekte potrebno je formiranje vijeća. Apeliram danas odavde da se konstituira Vijeće te da se omogući novom načelniku da najnormalnije radi – rekao je Kolar te podsjetio da je Skupština KZŽ konstituirana, a održane su već i dvije radne sjednice. U pratnji župana Željka Kolara bili su direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, ravnateljica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko – zagorske županije Dijana Hršak, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Željko Vincelj, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje KZŽ Snježana Žigman, pomoćnica ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Ivana Benković i pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba