MALO SPORTSKO ČUDO: ŽUPAN KOLAR ORGANIZIRAO PRIJEM ZA JAKOVA IVANEKA, SVJETSKOG PRVAKA U SAVATE BOKSU, I BRONČANU TAMARU GAŠPERT

“Intenzivni treninzi, želja i žrtvovanje slobodnog vremena – to je tajna uspjeha”

Objavljeno: 25.07.2017. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u svojem je uredu organizirao prijem za članove zabočkog Savate kluba Đidara – 17-godišnjeg Jakova Ivaneka, svjetskog juniorskog prvaka u disciplini assaut, i 15-godišnju Tamaru Gašpert, koja se okitila brončanom medaljom. Mladi borci ove su uspjehe ostvarili na Svjetskom prvenstvu u Varaždinskim Toplicama, na kojem je nastupilo 150 mladih boraca iz dvadeset zemalja, od čega njih jedanaest iz Hrvatske.
– Cijela priča s Jakovom traje četiri godine. Intenzivno treniranje, želja, žrtvovanje slobodnog vremena, i kada se sve to spoji, dobije se ovakav rezultat – kaže trener Đino Sinković.

Novi izazovi

Jakov je učenik Srednje škole Zabok, a savate trenira tri puta tjedna. Ovaj uspjeh za njega je velika odskočna daska za budućnost, no sada su pred njim novi izazovi.
– Planiram se i dalje baviti ovim sportom, iako će biti sve teže i teže. Prelazim u seniore, gdje su stariji i iskusniji dečki, s puno više borbi iza sebe. Morat ću se više truditi i više trenirati. U finalnoj borbi protiv Francuza dao sam zaista sve od sebe, zadnji atom snage i nadao sam se najboljem. Najprije sam dobio opomenu zbog prejakih udaraca i u tom sam trenutku mislio da sam izgubio. Međutim, i protivnik je dobio opomenu i na kraju se sve savršeno posložilo – otkriva.
Njegova kolegica Tamara pak ne skriva koliko joj je značio nastup na Svjetskom prvenstvu, ali i postignuti rezultat.
– Bilo mi je drago nastupiti na tako velikom natjecanju, što sam dobila priliku pokazati svoje sposobnosti i sve ono što sam naučila od svoga trenera. Prije svega, bilo je ovo jedno veliko iskustvo. U prvoj borbi sam izgubila protiv Francuskinje, u borbi protiv Talijanke bila sam diskvalificirana, a pobijedila sam slovensku natjecateljicu. – kaže Tamara, koja je svoju karijeru započela u Tuhlju, gdje je trenirala pet godina, a prije pet mjeseci prešla je u Đidaru.
– Ovdje sam jako zadovoljna, sviđa mi se ovaj sport i uživam u tome – kaže.

Nova sportska dvorana

Župan Željko Kolar naglasio je pak kako je svjestan žrtve koju mladi sportaši moraju podnijeti da bi bili uspješni u onome čime se bave, a posebice u sportovima koji u Hrvatskoj nisu toliko popularni.
– Ovo je sjajan rezultate našeg Savate kluba Đidara iz Zaboka. Jakov je u finalu pobijedio francuskog predstavnika, kojima je to praktički nacionalni sport. Imamo sjajan savate klub i u Stubici i u Mariji Bistrici, i na ovako malom prostoru takva sjajna tri kluba, čiji natjecatelji postižu tako sjajne rezultate, apsolutno je sportsko čudo, pogotovo s obzirom na to da u tom sportu nema tako velike pozornosti niti medija niti sponzora, dok su u mnogim europskim zemljama borilački sportovi nacionalni sportovi. Zato je izuzetno teško postići takve uspjehe, a kada se još sjetimo u kakvim uvjetima ti sportaši treniraju, onda taj uspjeh još dobiva veću težinu. Naravno, izgradnjom sportske dvorane u Zaboku će se i to promijeniti, uvjeti će biti puno bolji, njima će biti lakše trenirati, i na lakši će naći postizati nove uspjehe. U ime Krapinsko – zagorske županije čestitam klubu Đidari na onome što radi već godinama, Tamari i Jakovu na sjajnom rezultatu, i naravno, bit će mi veliko zadovoljstvo ponovno ih primiti u svom uredu i čestiti im na sjajnim rezultatima – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba