IZVJEŠĆE O RADU HRVATSKOG SABORA: NAJAKTIVNIJI ZAGORSKI ZASTUPNIK JE SDP-ov MARKO VEŠLIGAJ

“Hrvatska, nažalost, unatoč određenim gospodarskim pomacima, tone kao društvo”

Objavljeno: 24.07.2017. Jelena Jazbec

Prema izvješću o radu Hrvatskog sabora u razdoblju od 14. listopada 2016. do 14. srpnja 2017., najaktivniji zagorski saborski zastupnik je SDP-ovac Marko Vešligaj, koji je s 51 javljanjem zauzeo 55. mjesto. Slijedi ga HDZ-ov Žarko Tušek na 62. mjestu, s 44 javljanja. HNS-ovka Marija Puh nalazi se na 71. mjestu, s 37 javljanja, a odmah iza nje je i SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić, s 36 javljanja. Podaci uključuju javljanja za riječ u devetom sazivu Sabora, zaključno s raspravama održanima 27. lipnja.

Izražavanje stava

– Kroz svoj rad u Hrvatskom saboru, imao sam 51 javljanje, a postavio sam i četiri zastupnička pitanja vladi RH, i time sam najaktivniji zastupnik iz naše županije. Trudio sam se baviti temama i zakonima koji imaju prvenstveno utjecaj na lokalnu samoupravu, jer kroz njih se rješavaju stvari koje imaju neposredan utjecaj na život ljudi. No nastojao sam se osvrnuti i na dnevnopolitička zbivanja i izraziti svoj stav. Nažalost, Hrvatska, unatoč određenim gospodarskom pomacima, tone kao društvo. Stala je obrazovna reforma, negira se antifašizam, gomilaju se dugovi u zdravstvu i jačaju autoritarne tendencije u upravljanju zemljom – napisao je na svojoj Facebook stranici najaktivniji zagorski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Usmjeren na projekte

Žarko Tušek istaknuo je kako se prije svega fokusirao na rad Mandatno – imunitetnog povjerenstva, kojim predsjeda.
– Prije svega sam se fokusirao na rad Mandatno – imunitetnog povjerenstva, koje je u ovom sazivu bilo jedno od najaktivnijih radnih tijela, s najviše održanih sjednica. Naravno, trudio sam se biti i u konstantnoj komunikaciji sa svim ministarstvima i ministrima, državnim tajnicima, lokalnom samoupravom, konzultirajući se i lobirajući za sve projekte koji su od strateške važnosti za Krapinsko – zagorsku županiju i Hrvatsko zagorje. I sada, kada nema sjednica, svakodnevno sam na terenu, u komunikaciji s lokalnom samoupravom, s našim poslovnim subjektima, udrugama civilnog društva, relevantnim institucijama, razgovaramo o projektima koje moramo progurati kako bi se riješili problemi naših ljudi i zadovoljile njihove potrebe – zaključuje Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba