DOSADAŠNJA PREDSJEDNICA LJUBICA JEMBRIH DALA JE OSTAVKU ZBOG OBNAŠANJA DUŽNOSTI NAČELNICE OPĆINE

Nova predsjednica Udruge “Sveta Ana” iz Lobora je Nedeljka Jurinić

Objavljeno: 20.07.2017. JJ

Udruga “Sveta Ana” za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, ima novo vodstvo. U Društvenom domu u Markušbrijegu održana je izvanredna izborna skupština, s obzirom na to da je dosadašnja predsjednica Ljubica Jembrih podnijela ostavku, zbog obnašanja dužnosti načelnice Lobora. Za novu predsjednicu izabrana je Nedeljka Jurinić, a za tajnika udruge Matija Mikulčić.

Izvješće o radu

Dosadašnja predsjednica podnijela je izvješće o radu, u kojem se navodi da udruga nastavlja s projektom “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”, financiran od strane Europskih strukturnih fondova do 30. studenoga 2018. Uz 12 osobnih asistenata, osigurana je pomoć osobama s najtežim oblicima invaliditeta, te osobama s intelektualnim oštećenjima. “Pomoćnik u nastavi” projekt je koji je bio financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja (rujan 2016. – lipanj 2017.), osiguravao je četiri pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u OŠ Lobor, OŠ Mače i SŠ Zlatar.

“Pomoćnik i ja zajedno”

– Ove godine, 7. srpnja, ponovno smo prijavili projekt “Pomoćnik i ja zajedno” za školsku godinu 2017./2018., za devetero učenika. Naši sportaši postali su članovi Atletskog kluba AGRAM, te su pokazali svoje sposobnosti na atletskom natjecanju osoba s invaliditetom u Varaždinu i osvojili dvije srebrne medalje. Postali smo partnerska organizacija AGRAM-u na projektu “Sportske i radno – kreativne aktivnosti – naš novi ljepši pogled na svijet”. Udruga od veljače djeluje u novouređenim prostorima, funkcionalno prilagođenima djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom – istaknula je Jembrih. Novoizabrana predsjednica Nedeljka Jurinić obratila se prisutnima i zahvalila na iskazanom povjerenju te navela da će udruga nastaviti dosadašnji rad i razvoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba