Ni u drugom pokušaju nije konstituirano Općinsko vijeće Stubičkih Toplica

Načelnik Beljak: Mislim da su najizgledniji novi izbori

Objavljeno: 18.07.2017. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Stubičkih Toplica nije konstituirano ni u drugom pokušaju. Podsjećamo, od ukupno 13 vijećnika, četiri ima Nezavisna lista Kristijana Oremuša, po tri imaju Nezavisna lista Josipa Beljaka, načelnika općine, te HDZ, a po jednog Nezavisna lista Nikole Kristića, SDP i ZDS. Nezavisna lista Kristijana Oremuša i HDZ za predsjednika Vijeća predložili su HDZ-ovog Tomislava Mlinarića, no nedostajao mu je jedan glas da bi bio izabran. Naime, dobio je šest glasova, s time da je vijećnik s liste Kristijana Oremuša Stjepan Sokač glasao protiv. Kandidatkinja za predsjednicu Vijeća bila je i Sanja Čajko s Nezavisne liste Josipa Beljaka, koja je dobila nedovoljnih pet glasova. Za nju su glasala tri vijećnika s te liste, vijećnik s Nezavisne liste Nikole Krstića i vijećnica SDP-a. Stjepan Sokač bio je suzdržan. Na sjednici nije bilo vijećnice s liste ZDS-a.
– Izgleda da su privatni interesi još uvijek iznad društvenih i neki pojedinci još se uvijek ne mogu pomiriti s nekim stvarima. Ne znam hoće li treći pokušaj donijeti rješenje. Mislim da su najizgledniji novi izbori. Bolje da se izbori ponove, nego da se konstituira Vijeće koje će biti nestabilno. Možda je u startu taj trošak veći, ali dugoročno gledano, to bi bila najbolja opcija – rekao nam je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.
U sljedećih 30 dana mora biti sazvana nova konstituirajuća sjednica, a ako Vijeće ni tada ne bude konstituirano, slijede novi izbori za Općinsko vijeće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba