DOBRE VIJESTI: SITUACIJA U TUGARAMA, GDJE SE TRENUTNO NALAZE NAŠI VATROGASCI, SE SMIRUJE, NO ONI NE NAPUŠTAJU POŽARIŠTE

HRABRI I IZDRŽLJIVI: Zagorci će provesti više od 30 sati na terenu, odmor slijedi tek sutra ujutro

Objavljeno: 18.07.2017. Jelena Jazbec

Sinoć oko 22 sata 20 zagorskih vatrogasaca s pet vozila otišlo je na ispomoć u bazu Divulje pokraj Splita. Oni su oko 5.30 sati jutros stigli na odredište i već oko sedam sati upućeni su na požarište u Žrnovnici.
Od zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijana Lovrenčića doznajemo kakvo je trenutno stanje na terenu.
– Naši su vatrogasci ujutro bili raspoređeni u Žrnovnicu, a nakon toga su premješteni još južnije, u mjesto Tugare. Tamo bi trebali biti do sutra ujutro. Cijela grupa od 20 naših vatrogasaca trenutno aktivno gasi požar, a odmor ih čeka tek sutra ujutro. Tada će ih zamijeniti druga ekipa, koja odmara danas. Ako računamo od vremena njihova polaska sinoć oko 22 sata, naši vatrogasci na terenu će znači biti više od 30 sati, u komadu, bez spavanja i bez odmora. Naravno, vatrogasci do daljnjeg ostaju u Dalmaciji, očekuje se njihov angažman do kraja saniranja požara. Prema njihovoj procjeni, situacija se smiruje, sanirali su neke dijelove, i može se reći da se radi o stanju stagnacije ili smirivanja – otkrio nam je Lovrenčić.
Radi se o vatrogascima iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, Javne vatrogasne postrojbe Krapina, DVD-a Krapina, DVD-a Laz Bistrički, DVD-a Čret i DVD-a Zlatar Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba