ZAGORSKO VINO NA NAJPRESTIŽNIJEM SVJETSKOM TENISKOM TURNIRU

KAKVA ČAST: Riesling Vinarije Bolfan ispija se na Wimbledonu

Objavljeno: 11.07.2017. zagorjeinternational

Ponajbolje zagorsko vino ispija se na najprestižnijem svjetskom teniskom turniru – Wimbledonu. Ta je velika čast pripala Vinariji Bolfan iz Hrašćine, koja ima dugogodišnjeg distributera iz Londona.
– Mi imamo dugogodišnjeg distributera iz Londona koji je zaljubljen u naš riesling i redovito ga otkupljuje. Radi se o Jascot Wine Merchants koji je između ostalog i naš prvi londonski uspjeh. Naš riesling je izuzetno prihvaćen baš u Engleskoj, a zbog njihovih pažljivo osmišljenih marketinških kampanja vjerujemo kako smo preko njih došli na Wimbledon – doznaje Jutarnji list.
Bolfanov riesling iz 2013. tako se našao u društvu prestižnih vina Valpolicella Classico, Damoli Bruno iz Italije, također iz 2013., te britanskog Lyme Bay Pinot Noir Rose iz 2015.
Cilj Vinarije Bolfan, koja se na tržištu pojavila s berbama 2007. godine, a već je osvajala mnoge prestižne međunarodne nagrade, je dostići vrhunac u potpuno prirodnom vinu, uz primjenu 100 posto prirodnog načina uzgoja vinove loze i potom prerade mošta u vino. Osim vinarije, u sklopu imanja nalazi se

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba