ZAVRŠENA NOVA, PET MILIJUNA KUNA VRIJEDNA INVESTICIJA U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

Zaokružena bolnička cjelina s 42 kreveta na visokoj razini od četiri zvjezdice

Objavljeno: 10.07.2017. zagorjeinternational

Ove srijede, s početkom u 11 sati, svečano će biti obilježen završetak nove, pet milijuna kuna vrijedne investicije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.
Otvorenjem drugog kata objekta “Maksimilijan”, Specijalna bolnica Stubičke Toplice dobit će 13 novih kreveta (dvokrevetni apartman, četiri dvokrevetne i tri jednokrevetne sobe) te pripadajući restoran. Ovom je investicijom zaokružena bolnička cjelina s 42 kreveta na visokoj razini od četiri zvjezdice, koja će imati posebnu recepciju sa svojim wellnessom, terapijom, te posebnim izlazima i ulazima. Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama bavi se liječenjem i rehabilitacijom neuroloških, reumatskih i ortopedskih bolesnika. Godišnje se ovdje rehabilitira oko tri tisuće bolničkih i 23 tisuće ambulantnih pacijenata. Svoje smještajne kapacitete bolnica je velikim dijelom prilagodila za bavljenje zdravstvenim turizmom, a samo u obnovu objekta “Maksimilijan”, u posljednjih je sedam godina uložila oko 30 milijuna kuna. Današnje lječilište datira od 1776. godine, s izgrađenom Dijaninom kupelji, koja je i u amblemu Bolnice, a 1811. godine zagrebački je biskup Maksimilijan Vrhovac dao izgraditi kupališnu zgradu s unutarnjim bazenom, po njemu prozvanim “Maksimilianeum”, kupelj, dvorane za ples i društveni život te blagovaonicu.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba