ZAGORSKI PLIVAČI NASTUPILI NA JAKOM PLIVAČKOM MITINGU “ZLATNI MEDVJED” U ZAGREBU

Olimpovci ostvarili ulazak u 17 finalnih utrka

Objavljeno: 10.07.2017. zagorjeinternational

Plivački klub Olimp Zabok nastupio je na već tradicionalno jakom plivačkom mitingu “Zlatni medvjed”, kojeg uspješno od 1986. godine organizira plivački klub Medveščak. Od 2016. godine organizira se na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice, a svake godine okuplja najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja. “Zlatni medvjed” ujedno je i zadnja postaja natjecanja iz serijala HPS Grand prix Hrvatska, a održan je po sustavu jutarnjih kvalifikacija i popodnevnih finala, osim disciplina 400, 800 i 1500 slobodno, koje se plivaju kao direktna finala.

Novčane nagrade

Mitingu se odazvao 291 natjecatelj iz 37 plivačkih klubova, od toga stotinjak stranih natjecatelja. Nastupili su plivači iz Velike Britanije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Prema propozicijama organizatora, tri prvoplasirana natjecatelja u općoj kategoriji (A) finala u svim disciplinama bili su nagrađeni medaljama, najbolji rezultat u muškoj i ženskoj konkurenciji po tablicama HPS-a i plaketama “Zlatni medvjed”, a natjecatelji s najvećim zbrojem bodova iz dviju disciplina finalnih utrka, i novčanim nagradama. Olimpovu ekipu predvodio je sportski direktor Ivica Androić. U Zagreb je poveo 12 natjecatelja, šest plivačica i šest plivača. U oba dana natjecanja, Olimpovci su u jutarnjim kvalifikacijama ostvarili ulazak u 17 finalnih utrka. Tin Bogdanić plasirao se u B finale discipline 100 leptir i osvojio deveto mjesto. Karlo Iljaš bio je sedmi u finalu utrke na 1500 metara slobodno. U B finalu utrke na 200 leptir, bio je drugi. Nikola Iveković plivao je B finale utrke na 200 prsno i osvojio osmo mjesto. U C finalu na 100 prsno bio je šesti. Lovro Futivić je u B finalu na 200 prsno osvojio deveto mjesto, a na 100 prsno u C finalu bio je peti.

Osobni rekord

Magda Slovenec plasirala se u B finale na 200 leđno i osvojila četvrto mjesto. Na 100 slobodno u C finalu bila je četvrta, a na 100 leđno u C finalu šesta. Dora Vlašić ušla je u C finale na 100 leptir i osvojila treće mjesto. Na 50 slobodno u C finalu bila je osma. Lara Lončarić bila je druga u C finalu na 100 prsno. Hana Sivec osvojila je najveći broj finalnih utrka. Bila je prva u B finalu na 50 leptir, treća u B finalu discipline 100 leptir, osma u B finalu na 50 slobodno i deveta u C finalu na 100 slobodno. Tesa Novak i Vili Sivec na ovom natjecanju plivali su izvan konkurencije zbog godina, ali su s otplivanim vremenima konkurirali za finalne utrke. Od ostalih vrijednih rezultata, David Benčić otplivao je svoj osobni rekord na 50 slobodno. Marta Vidas doputovala je u Zagreb na natjecanje, ali, nažalost, nije nastupila zbog zdravstvenih razloga. Iduće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske za kadete u Sisku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba