ODRŽAN PRVI SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA “LUMEN”

U prvoj fazi provest će se edukacija 400 nastavnika, a u drugoj fazi pilot program rada s potencijalno darovitim učenicima

Objavljeno: 04.07.2017. JJ

Prvi sastanak na projektu Lumen, za kojeg su Krapinsko – zagorskoj županiji odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 954.463,50 kuna, održan je u Osnovnoj školi Marija Bistrica. Ukupno trajanje projekta Lumen iznosi 25 mjeseca, a sastanak je održan ususret samom početku provedbenog razdoblja.

Centar izvrsnosti

Na sastanku je sudjelovala zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te predstavnici sljedećih partnera u projektu: Zagorske razvojne agencije, Osnovne škole Brestovec Orehovički, Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovne škole Marija Bistrica, Osnovne škole Mače, Osnovne škola Janka Leskovara Pregrada, Srednje škola Zlatar i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.
– Realizacija projekta Lumen kvalitetni je iskorak u ostvarivanju dugoročnog cilja, tj. otvaranja Centra izvrsnosti za darovitu djecu i mlade u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekla je Jasna Petek.
Karolina Barilar i Nataša Hlaban iz Zagorske razvojne agencije, vodećeg partnera oko upravljanja i administracije projekta “Lumen”, upoznale su prisutne s prijedlogom akcijskog plana i detaljima vezanim za predviđene aktivnosti prema projektnim elementima.

E – učenje

Tijekom prvih šest mjeseci provedbe projekta, dakle, u prvoj fazi, do 28. prosinca, predviđeno je jačanje kompetencija sudionika kroz nekoliko vrsta edukacije za ukupno 400 nastavnika i 113 prijavljenih članova radnih skupina, raspoređenih u pet tematskih područja, posebno za osnovne i srednje škole. Druga faza provedbe projekta predviđa izradu, implementaciju i promociju pilot programa rada s potencijalno darovitim učenicima u devet partnerskih škola. Obje faze provedbe projekta pratit će izrada dodatnih materijala za rad s darovitim učenicima, koji će kroz mogućnosti e-učenja biti dostupni na novoj online platformi svim zainteresiranim nastavnicima i učenicima u Krapinsko – zagorskoj županiji. Formirane radne skupine s konkretnim radnim sastancima krenut će s početkom iduće školske godine.



RADNA SKUPINA ZA PODRŠKU DAROVITIM UČENICIMA KZŽ:

U protekloj školskoj godini povećan je broj učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima

Održan je i treći sastanak Radne skupine za podršku darovitim učenicima Krapinsko – zagorske županije. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, kao poticaj za daljnju edukaciju i usavršavanje, izdvojila je primjer povećanja učenika na razini županije koji su osvojili prva tri mjesta na državnoj razini natjecanja prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog školskog športskog saveza. Predsjednica radne skupine “Futura” Vesna Tomorad je u osvrtu na rad u školskoj godini 2016./2017. istaknula dobru suradnju s Društvom psihologa KZŽ na provedbi identifikacije darovitih učenika. Naime, Društvo psihologa je, uz pristanak roditelja, obavilo testiranje na 380 učenika iz škola koje su izradile i prijavile programe rada s darovitim učenicima. Kao jedan od najboljih pokazatelja uspješnosti i opravdane potrebe za provedbom aktivnosti potpore darovitim učenicima, istkanut je izvrstan odaziv na zimske i proljetne radionice, pa je tako tijekom zimskih praznika održano 50 različitih radionica u 18 škola za 650 učenika, dok je tijekom proljetnih praznika održano 66 radionica u 20 škola za tisuću darovitih, talentiranih i motiviranih učenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba