Nakon što je s te pozicije smijenjena Milanka Opačić, formalnost potvrđena i glasovanjem u hrvatskom parlamentu

JEDNOGLASNA ODLUKA: Siniša Hajdaš Dončić novi potpredsjednik Sabora RH

Objavljeno: 30.06.2017. zagorjeinternational

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije i član nacionalnog Predsjedništva stranke, u Saboru je jednoglasno izabran na mjesto potpredsjednika te institucije. Podsjetimo, Hajdaš Dončić je na to mjesto izabran nakon što je ranije ovaj tjedan Klub zastupnika SDP-a smijenio potpredsjednicu Hrvatskog sabora Milanku Opačić s te pozicije , a tako su postupili nakon odluke Predsjedništva SDP-a.

Demokracija u stranci

Arsen Bauk rekao je tada da je većina na strani izabranog predsjednika Davora Bernardića i da je normalno da nisu svi u stranci bili za to jer je SDP demokratska stranka, no s njime se nije složila smijenjena Milanka Opačić, koja je rekla da je na sastanku kluba dobila potvrdu o razrješenju sa saborskih dužnosti te da joj je Bernardić rekao da su ona i Mirando Mrsić izgubili povjerenje zbog izjava i kritika na račun predsjednika stranke.
– Razlog smjene je verbalni delikt. Ovo je loše za stranku nitko nije ovisan o nekoj funkciji, ali ispada da je demokratskiji HDZ od nas – rekla je Opačić, dodajući da je SDP bio stranka koja je uvijek njegovala pravo na mišljenje.
– Tužna sam zbog stranke, to je loše prvenstveno loše za nju. Mojih 27 godina u stranci završava jer sam izrekla svoje mišljenje – kazala je Opačić i dodala da će ostati u stranci i boriti se da se SDP vrati na demokratske staze na kojima je bio i prije.

Priznanje zagorskom SDP-u

Siniša Hajdaš Dončić tek nam je kratko prokomentirao kako je to veliko priznanje zagorskom SDP-u za izvrstan izborni rezultat u Krapinsko – zagorskoj županiji, a nakon samog glasovanja u Saboru, ponovio je kako je sama činjenica da su ga stranački kolege predložili za tu dužnost, veliko priznanje zagorskom SDP-u i izbornim uspjesima koje postižu iz godine u godinu te je zahvalio kolegama i saborskim zastupnicima što su podržali njegovo imenovanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba