PREDSTAVLJEN PROJEKT PRIMJENE “CLIL METODE”

Zabočki ŠUDIGO provest će pilot program dvojezične nastave za učenike web dizajna

Objavljeno: 28.06.2017. zagorjeinternational

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, održano je predstavljanje projekta “Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna”, koji se u okviru programa Erasmus +, financira sredstvima Europske unije. Navedenim projektom promovirat će se inovativna obilježja kurikuluma u zanimanju web dizajna, a usmjeren je na nastavnike koji će sudjelovati na mobilnostima u Italiji, Velikoj Britaniji, Malti i Belgiji te će usavršavati svoja stručna znanja i kompetencije koje će implementirati u redovnom nastavnom procesu i učenike web dizajna koji će biti krajnji korisnici.

e-Pojmovnik

Projektna koordinatorica Barbara Hanjilec predstavila je ciljeve, aktivnosti i ishode projekta te naglasila kako će se kroz projekt izraditi e-Pojmovnik stručne terminologije za područje web dizajna te provesti pilotiranje dvojezične nastave u zanimanju web dizajna.
Članovi projektnog konzorcija – Valentina Petric Klaužer, Nikola Hrastinski, Borjan Komarica i Nino Skozrit – ukratko su predstavili mobilnosti na kojima će sudjelovati u Malti, Italiji, Belgiji i Velikoj Britaniji te su prezentirali svoju ulogu i aktivnosti u samom projektu.

Europsko tržište rada

Uvođenjem novih metoda učenja i poučavanja te korištenjem novih alata za pripremu nastavnih materijala za dvojezičnu nastavu, Škola će omogućiti učenicima veću mobilnost i konkurentnost ne europskom tržištu rada.
Prisutne učenike i profesore pozdravile su zamjenica župana Jasna Petek, dogradonačelnica Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Škole Božica Šarić.
– Izuzetno cijenimo trud i zalaganje koji naše škole ulažu da bi svoje kurikulume učinile inovativnim i tako su zapravo već i same na neki način provele dio kurikularne reforme – rekla je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba