“LJETO U MARIJI BISTRICI”

Proteklog vikenda održani “Susreti folklora”, program u petak seli na Laz, gdje se održavaju “Dani folklora i zabave”

Objavljeno: 28.06.2017. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, u subotu su na Trgu Pape Ivana Pavla II. održani 30. Susreti folklora, u organizaciji KUD-a ”Lovro Ježek”. Sudionici susreta sudjelovali su na misi u Svetištu Majke Božje Bistričke, nakon koje su u povorci stigli na bistrički trg, gdje su uz domaćine i organizatore, nastupili KUD-ovi: ”Laz”, ”Remetinec”, “Klinča Sela”, ”Zora”, Piškorevci, ”Dragutin Domjanić”, Vugrovec, ”Slavko Kolar”, Palešnik, ”Oporovec”, Zagreb, ”Osif Kostelnik”, Vukovar, ”Ljuba voda”, Ljubeščica i ”Ljudevit Gaj” Mače.

Najljepše nošnje

Prije nastupa, predstavnicima svih 10 gostujućih KUD-ova predsjednica KUD-a ”Lovro Ježek” dr. sc. Sanja Kovačić uručila je zahvalnicu za sudjelovanje, a proglašene su i najljepše nošnje susreta. Nagradu za sudionika u najljepšoj muškoj nošnji dobio je Vitomir Hardi iz KUD-a ”Osif Kostelnik”, a za sudionicu u najljepšoj ženskoj nošnji Monika Mikulčić iz KUD-a ”Ljuba voda”. Nakon prezentacije hrvatske kulturno – umjetničke baštine, nastavljena je zabava uz Boss band.
Sljedećeg vikenda, “Ljeto u Mariji Bistrici” seli na Laz, gdje KUD Laz organizira tradicionalnu manifestaciju “Dani folklora i zabave”. U petak od 19 sati na rasporedu je 13. “Večer s pjesmom i tamburom”, u subotu, također od 19 sati, 13. “Večer folklora”, a u nedjelju od 18 sati, 13. “Dan dječjeg stvaralaštva”. U zabavnom dijelu programa, u petak nastupaju grupa Blue jeans, u subotu Dinacordi – Luna band, a u nedjelju Lotus band i Turbo band.

Planinarski pohod

U Mariji Bistrici, članovi Planinarskog društva Grohot u nedjelju organiziraju tradicionalni pohod ”Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice”. Okupljanje i doček gostujućih planinarskih društava planiran je u 9 sati, na početku Šetnice za dušu i tijele – Mirko Fulir. Završetak obilaska planiran je oko 13 sati, kada će kod nogometnog igrališta uslijediti druženje, ovjeravanje dnevnika, podjela znački i priznanja. U nedjelju je na rasporedu i “Dan otvorenih vrata”, od 10 do 14 sati u Centru za posjetitelje u Cerinama. U organizaciji Udruge Svesvir u petak je na rasporedu koncert u kapeli sv. Petra, na kojem će nastupiti na gitari Antonio Kolovrat iz Slavonskog Broda. Koncert počinje u 19 sati. U ponedjeljak, 3. srpnja, u Bazilici MBB-e, s početkom u 19.30 sati, nastupit će Zagrebački puhački trio, kojeg čine Branko Mihanović (oboa), Domagoj Pavlović (klarinet) i Žarko Perišić (fagot).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba