Klub zastupnika SDP-a potvrdio odluku Predsjedništva stranke:

Milanka Opačić smijenjena s mjesta potpredsjednice Sabora, mijenjat će je Siniša Hajdaš Dončić

Objavljeno: 28.06.2017. zagorjeinternational

Klub zastupnika SDP-a smijenio je potpredsjednicu Hrvatskog sabora Milanku Opačić s te pozicije kako bi se na to mjesto imenovao Siniša Hajdaš Dončić, a tako su postupili nakon odluke Predsjedništva SDP-a, javlja Dnevnik.hr.
Arsen Bauk rekao je da je većina na strani izabranog predsjednika Davora Bernardića, a na pitanje o podijeljenosti u stranci s obzirom na to da je devet zastupnika bilo protiv prijedloga Predsjedništva stranke odgovorio je:

– Kad neke stvari date na glasovanje, neki budu protiv, neki za, a neki suzdržani. Bez toga ne bi imalo smisla glasovati. Mi smo demokratska stranka. To je dobro za ukupnu sliku Hrvatske.

HDZ demokratskiji

No, s njime se ne slaže smijenjena Milanka Opačić, koja kaže da je na sastanku kluba dobila potvrdu o razrješenju sa saborskih dužnosti te da joj je Bernardić rekao da su ona i Mirando Mrsić izgubili povjerenje zbog izjava i kritika na račun predsjednika stranke.
– Razlog smjene je verbalni delikt. Ovo je loše za stranku nitko nije ovisan o nekoj funkciji, ali ispada da je demokratskiji HDZ od nas – rekla je Opačić, dodajući da je SDP bio stranka koja je uvijek njegovala pravo na mišljenje.
– Tužna sam zbog stranke, to je loše prvenstveno loše za nju. Mojih 27 godina u stranci završava jer sam izrekla svoje mišljenje – kazala je Opačić. Dodaje da će ostati u stranci i boriti se da se SDP vrati na demokratske staze na kojima je bila i prije.

Gubitak povjerenja

Ovu odluku kluba SDP-a komentirao je i predsjednik Davor Bernardić.
– Nikome nije pala dlaka s glave, nitko nije razriješen iz SDP-a. Dogodile su se promjene u odborima za koje smo zaključili da će im bolje doprinijeti drugi članovi – rekao je, potvrdivši i da su se smjene dogodile zbog gubitka njegova povjerenja, no da su i dalje članov i SDP-a i saborski zastupnici.
Inače, odluka Predsjedništva SDP-a je i da Mirando Mrsić više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te da ima i ostalih izmjena na dužnostima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba