Održan 24. susret umirovljenika KZŽ

Oko dvije tisuće zagorskih umirovljenika uživalo na druženju u Mariji Bistrici

Objavljeno: 23.06.2017. Alen Brodar

U Mariji Bistrici je u četvrta održan 24. susret umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, na kojem se okupilo 2000 zagorskih umirovljenika.
Susretu je nazočila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je tom prilikom rekla:
– Ovaj tradicionalni susret ima jednu duhovnu dimenziju sa spojem druženja, suradnje i zajedništva. Krapinsko – zagorska županija dugi niz godina financira rad Matice umirovljenika KZŽ, a u ovoj godini smo povećali iznos sredstava. Imamo izvrsnu suradnju s mnogima od vas koji predstavljate umirovljeničku populaciju u raznim županijskim tijelima. Zajedno činimo jedan spoj iskustva s energijom i mladošću, a sve to omogućava nam da gradimo još bolje i ljepše društvo – rekla je zamjenica župana Petek.

Zdravlje i veselje

Dobrodošlicu u Mariju Bistricu umirovljenicima je poželjela i predsjednica Skupštine Krapinsko – zagorske županije Vlasta Hubicki.
– Županijska skupština, odnosno tri vijećnika i jedna vijećnica u njoj, koji predstavljaju interese umirovljeničke populacije, garancija su da Krapinsko – zagorska županija brine o svima vama. Radujem se što ćemo za godinu dana ponovno svi skupa biti ovdje na jubilarnom, 25. susretu umirovljenika. Dotad, svima vam želim zdravlja, veselja i svega dobroga u životu – rekla je Hubicki.
Pozdravni govor održali su i predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Nikola Capar, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić.

Kulturno – umjetnički program

Nastupom Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica otvoren je kulturno – umjetnički program, a nakon govora, bistrički KUD predstavio se Folklornom sekcijom ”Ježi”, koju je pratila Tamburaška sekcija te Mali vokalni sastav koji vodi Tatjana Lenart. Na kraju programa nastupio je i Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica Bistričko zvono. Umirovljenici su nakon programa nazočili svetoj misi koju je u Svetištu MBB predslavio pater Niko Bilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba