U Krapini održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine

Predsjednica Vlasta Hubicki, potpredsjednici Josip Kovačić i Dragutin Ranogajec, Žarko Tušek svoj vijećnički mandat prepustio Danijelu Vnuku

Objavljeno: 19.06.2017. Alen Brodar

U Krapini je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Vlasta Hubicki, a za potpredsjednike Josip Kovačić i Dragutin Ranogajec. Na sjednici Skupštine inače je bilo 39 od 41 vijećnika i oni su prisegnuli da će svoju dužnost županijskih vijećnika obavljati savjesno i odgovorno, da će se pridržavati Ustava, zakona i Statuta Krapinsko – zagorske županije i da će štititi ustavni poredak RH.

Mandati u mirovanju

Osim predsjednice i potpredsjednika, izabrano je i mandatno povjerenstvo, na čijem je čelu Nina Gradiški Zrinski te Odbor za izbor i imenovanja, čiji je predsjednik Tomislav Končevski, nakon čega su izabrani predsjednici, potpredsjednici i članovi ostalih stalnih radnih tijela Županijske skupštine.

Inače, svoje su osvojene mandate u mirovanje stavili Željko Kolar, kojeg će u Skupštini zamijeniti Renata Dolenec, Irena Šafranko, koju mijenja Mirela Behin, Vera Hrvoj, umjesto koje u Skupštinu ulazi Aleksandar Piljek, zatim Anđelko Topolovec, umjesto kojeg je ušao Alojz Sajko, umjesto Jasmina Krizmanića u Skupštinu ulazi Kristina Rafaj, umjesto Ivana Maligeca ulazi Renata Novak, umjesto Stjepana Merkaša u Skupštini je Ivan Hren, a umjesto Sanje Kovačić u Skupštinu je ušao njezin novi potpredsjednik Dragutin Ranogajec.
Mandat je nakon 12 godina u mirovanje stavio i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, na čije će mjesto u Skupštini upasti Danijel Vnuk.
– Čestitke izabranim vijećnicima i vijećnicama Županijske skupštine, županu i njegovim zamjenicima. Radujem se što u ovom sazivu Skupštine ima 16 žena, četiri više nego u prošlom mandatu, kao i što će Županijska skupština raspravljati vrlo demokratski i sa željom za što boljim razvojem našeg najljepšeg frtalja svijete, Krapinsko – zagorske županije – rekla je nova/stara predsjednica Županijske skupštine, na koju se nadovezao i župan Kolar:
– Ljudi su izabrali, i sad je na nama da te projekte s kojima smo izašli pred ljude i realiziramo. Stvorili smo uvjete da odmah možemo početi raditi, jer u ova tri mjeseca je izvršna vlast radila svoje poslove i nagomilale su se točke dnevnog reda koje smo trebali riješiti. Stoga se zahvaljujem svim predsjednicima stranaka koji su postigli međustranački dogovor što se mogla izabrati sva tijela. U prošlom sazivu donijeta su dva strateška dokumenta: Strategija razvoja KZŽ do 2020. godine i Master plan razvoja turizma do 2025. godine. Tamo smo naveli koji su najznačajniji projekti za Krapinsko -zagorsku županiju i načine na koje bi ih trebalo realizirati. Pozivam sve da zajedno pokušamo realizirati te projekte. Za sve nove prijedloge i inicijative sam otvoren, za svaku vrstu razgovora. Želim sjediti za stolom i razgovarati apsolutno sa svima koji žele raditi za dobrobit naše županije. Uvjeren sam da smo apsolutno svi koji danas sjedimo u ovoj vijećnici na tom putu. Izazovi pred nama su veliki, Europski fondovi su otvoreni, a najviše o nama samima ovisi koliko ćemo novaca povući i koje ćemo strateške projekte uspjeti realizirati. Naravno da ćemo imati različita mišljenja o mnogim stvarima, da se oko mnogih stvari nećemo niti složiti, ali u svakom slučaju bitno je da imamo jednu komunikaciju koja će biti stalna i na jednoj određenoj razini. – zaključio je Kolar.

Ruka suradnje

Svim vijećnicama i vijećnicima čestitao je i Žarko Tušek.
– Vjerujem da će svi vijećnici raditi u interesu Krapinsko – zagorske županije. Mi koji smo nakon ovih izbora opozicija, naravno da ćemo imati u mnogim stvarima drugačije viđenje rada i razvoja KZŽ. Inzistirat ćemo da se barem dio stvari koje smo nudili u programu, provodi u politici Krapinsko – zagorske županije. Ja ću dakako kao zagorski saborski zastupnik, predsjednik HDZ-a, najveće političke stranke na području KZŽ i predstavnik politike Vlade RH ponuditi ruku suradnje svima, ne samo županijskoj vlasti i vijećnicima, već svim izabranim lokalnim čelnicima, kako bismo zajedno kroz jednu stabilnu politiku zajedno činili dobro našem Hrvatskom zagorju – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba