PRIJEM ZA NOVOIZABRANO VODSTVO VATROGASNE ZAJEDNICE KZŽ U UREDU ŽUPANA

“Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije spada u sam vrh hrvatskog vatrogastva”

Objavljeno: 16.06.2017. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u svojem je Uredu organizirao prijem za novoizabrano vodstvo Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije.
Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Ivici Glasu, koji je četiri mandata obnašao dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice KZŽ, s kojim je, rekao je, Županija imala odličnu suradnju, a Vatrogasna zajednica ostvarila odlične rezultate.
– Novom predsjedniku, gospodinu Stjepan Skuliberu, njegovom zamjeniku i novom – starom zapovjedniku Marijanu Lovrenčiću te njegovom zamjeniku, čestitam na imenovanju. Želim im uspješan rad, a u Krapinsko – zagorskoj županiji imaju suradnika, prijatelja i pravog partnera. Već danas razgovarali smo o važnim temama, pa smo dogovorili sufinanciranje dijela opreme koja je potrebna za funkcioniranje Vatrogasne zajednice. Vidi se velika motiviranost novog predsjednika da sa svojom ekipom nastavi ovaj dobar put kojim je išao Ivica. Naravno da će pritom dati novi pečat svemu tome – istaknuo je župan Kolar.

Vatrogasna obitelj

Osim nabave opreme, dogovorena je i suradnja u nabavi termalne kamere koja će vatrogascima omogućiti bolji prikaz i snalaženje, te bolji tretman situacije u zadimljenom prostoru kod velikih požara u objektima.
Novi predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber istaknuo je kako mu je čast što je baš on izabran za trećeg predsjednika Zajednice.
– Čast mi je što sam na čelu ove velike vatrogasne obitelji u našoj županiji, gdje imamo dvije javne vatrogasne postrojbe i 82 dobrovoljna vatrogasna društva. Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom sa županijom i siguran sam da će tako biti i dalje. Županija je ta koja nas podržava i u najvećoj mjeri financira, dakako, uz lokalnu samoupravu, koja financira dobrovoljna vatrogasna društva – rekao je.

Olimpijada u Austriji

– Pred nama je sada Vatrogasna olimpijada, na kojoj će našu državu predstavljati i dvije ekipe iz naše županijske Vatrogasne zajednice. U austrijski Villach idu ekipe mladeži iz Bedekovčine i sigurno ćemo biti tamo da ih podržimo na tom velikom natjecanju. Slijedi i ljetna sezona, kada, po običaju, naši vatrogasci idu pomoći kolegama na priobalju. Županijska Vatrogasna zajednica stoji na raspolaganju svima koji trebaju pomoć, a suradnja sa Županijom nikad nije bila upitna, a vjerojatno neće ni biti – zaključio je Skuliber.
Novoizabranom vodstvu čestitala je i donedavna predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.
– Krapinsko – zagorska županija i Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije su dakako na “ti”. Mislim da naša Vatrogasna zajednica spada u sam vrh vatrogastva Hrvatske – rekla je Hubicki.
Na prijemu su bili i zamjenik predsjednika VZ KZŽ Vladimir Huzak, zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić, zamjenik zapovjednika VZ KZŽ  Davor Vrabec i bivši predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba