NASTAVLJA SE “LJETO U MARIJI BISTRICI”

Održan koncert u sklopu “Bistričkog zvukolika”, ovog vikenda glazbena večer Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek” i dječja predstava

Objavljeno: 16.06.2017. zagorjeinternational

U sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici” i “Bistričkog zvukolika”, u srijedu je održan koncert u sklopu u organizaciji Udruge Svesvir. U Bazilici Majke Božje Bistričke nastupio je I.N.K. Experiment Duo, koji čine Hrvatica Ivana Kuljerić Bilić i Francuz Nikola Krbanyevitch. Radi se o svjetski poznatim udaraljkašima, koji su se udružili 2014. godine u duo koji nastupa na raznim međunarodnim festivalima u Nizozemskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj. Na svom repertoaru podjednako njeguju adaptacije klasičnih suvremenih eksperimentalnih, ali i crossover i etno stilova.

Još dva koncerta

Više od 130 posjetitelja uživalo je u zvucima Marimbe i ostalih udaraljkaških instrumenata. Koncertna sezona četvrtog “Bistričkog zvukolika” nudi još dva koncerta. U četvrtak, 22. lipnja, u Domu kulture u Mariji Bistrici nastupit će Gudački kvartet Sebastian, kojeg čine Anđelko Krpan (violina), Teodora Sucala Matei (violina), Nebojša Floreani (viola) i Zlatko Rucner (violončelo), te kao gost Ivan Krpan na klaviru. U ponedjeljak, 3. srpnja, u Bazilici MBB nastupit će Zagrebački puhački trio, kojeg čine Branko Mihanović (oboa), Domagoj Pavlović (klarinet) i Žarko Perišić (fagot). Oba koncerta počinju u 19.30 sati.

Klapa Bistrica

“Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se ove subote, kada je na rasporedu 12. Glazbena večer Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek”, koja se održava u Hudekovoj bašči na središnjem bistričkom trgu. Početak je u 20 sati, a uz domaćine i organizatore, nastupaju Klapa Bistrica i Ansambl Zagorje. U nedjelju je na Trgu pape Ivana Pavla II. od 20.30 sati na rasporedu predstava za djecu Kazališta “Smješko”, “Bajka o ribaru i ribici”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba