SJAJAN USPJEH POLAZNIKA OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE PRI OŠ K. Š. GJALSKOG

Mladi tamburaši iz Zaboka prvi na Međunarodnom festivalu u Osijeku

Objavljeno: 16.06.2017. zagorjeinternational

Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, pod ravnanjem učitelja i dirigenta Petra Varge, sudjelovao je na jubilarnom 40. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe, koji se održao u Osijeku od 1. do 4. lipnja. Nastupili su prve večeri festivala u HNK Osijek, u kategoriji “A1 mlađi tamburaški orkestri” i osvojili prvo mjesto s 93 boda.

Preko 700 glazbenika

U glazbeno bogate četiri natjecateljske večeri Festivala, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavilo se 28 tamburaških orkestara i komornih ansambala s preko 700 glazbenica i glazbenika na tamburama. Žiri je bio sastavljen od eminentnih imena na području tamburaške umjetnosti – Sanje Drakulić, Siniše Leopolda, Zdravka Šljivca i Franja Batoreka.

Od 2010. godine

Tamburaški orkestar OGŠ pri OŠ K. Š. Gjalskog osnovao je 2010. godine nastavnik tambura Dražen Varga. Čine ga učenici tambura i gitare od drugog do šestog razreda glazbene škole, te učenici glazbenog odjela srednje Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Veliki broj članova orkestra surađuje i s Folklornim ansamblom Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba