SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Grad Zlatar od iduće će školske godine sufinancirati nabavu udžbenika za djecu iz obitelji slabijeg socijalnog statusa

Objavljeno: 16.06.2017. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara, donesena je odluka da će Grad od sljedeće školske godine sufinancirati nabavu udžbenika za djecu iz obitelji slabijeg socijalnog statusa.
Gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek istaknula je kako će Grad raspisati poziv, a roditelji će se moći javiti do kraja listopada. Radi se o jednokratnoj novčanoj pomoći, a odluka o sufinanciranju donosit će se prema socijalnom cenzusu. Istovremeno, roditelji će se moći prijaviti i na poziv za sufinanciranje od strane Krapinsko – zagorske županije.

Odluka o porezima

Na sjednici je usvojena i Odluka o porezima grada Zlatara, pa će tako stanovnici Zlatara od sada porez na kuće za odmor plaćati u iznosu od 10,5 kuna po kvadratu korisne površine. Međutim, porez se od iduće godine ukida, a ovaj iznos bit će osnovica ili korektiv za utvrđivanje poreza na nekretnine, koji se uvodi od sljedeće godine.
Imenovano je i Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, u koje su izabrani Mladen Krušelj, Josip Topljak, Juraj Žerjavić, Josip Bingula i Davor Kljak, te Povjerenstvo za uređenje groblja, parkova i zelenih površina na području grada, u kojem će biti Ana Kudelić, Silva Sviben, Danijel Miković, Danijela Findak i Vanja Vlahek Reinholz. Krunoslav Klancir predložen je za člana Nadzornog odbora Zagorskog vodovoda, a prijedlog još treba razmotriti skupština Zagorskog vodovoda.

Poljoprivredni redar

Na prijedlog gradonačelnice, jednoglasno je usvojena i odluka o zajedničkom poljoprivednom redaru s općinama Marija Bistrica i Zlatar Bistrica. Zlatar će, kao i Marija Bistrica, sufinancirati 20 posto iznosa bruto plaće poljoprivrednog redara, odnosno 1724 kune, a zapošljava ga Općina Zlatar Bistrica i pokriva 60 posto plaće. Na području Zlatara poljoprivredni redar radit će jednom tjedno, u periodu od 1. travnja do 1. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba