SVEČANO OBILJEŽEN KRAJ ROTARIJANSKE GODINE I 11 GODINA DJELOVANJA KLUBA

Novi predsjednik Rotary kluba Krapina je Branko Varjačić

Objavljeno: 15.06.2017. Jelena Jazbec

U Preseki Petrovskoj, na obiteljskom imanju Antuna Presečkog, obilježen je kraj rotarijanske godine Rotary kluba Krapina te 11 godina djelovanja tog kluba, a održana je i primopredaja predsjedničkog lanca. Uz domaćine, svečanosti su prisustvovali rotarijanci iz Zagreba, Trakošćana i slovenskog Ptuja.
Pozdravne riječi uputio je Drago Kozina.
– Druženja su nam vezana uz prikupljanje pomoći za razne dobrotvorne akcije i donacije usmjerene onima kojima je pomoć potrebna. Ovo današnje posvećeno je prikupljanju sredstava za nabavu oksimetra za Pedijatrijski odjel Opće bolnice Zabok – rekao je Kozina, te naveo i druge humanitarne akcije koje je tijekom protekle godine proveo Rotary klub Krapina.

Brojne donacije

– Ni ova rotary godina nije prošla bez donacija. Donirali smo u siječnju Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim toplicama, 20 licenci za antivirusnu i internetsku zaštitu u vrijednosti od 10 tisuća kuna. Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana donirali smo medicinski uređaj infuzomat. Našoj akciji za nabavu infuzijskih pumpica pripomogle su donacije naših mnogobrojnih rotary prijatelja iz Zagrebačkih klubova i okolice, klubova sjeverozapadne hrvatske, Rotary kluba Ptuj i mnogi drugi rotarijanci i prijatelji dobra srca. Dio sredstava prikupili smo organizacijom koncerta Luke Nižetića i Dine Miklaužića prošle godine te organizacijom tradicionalne proslave Vincekova. Dio sredstava prikupljen je donacijama poduzeća, a donaciji se nesebično priključila, odrekavši se dijela zarade, tvrtka B Braun iz Zagreba, koja je zastupnik proizvođača doniranih pumpica. Svim donatorima se od srca zahvaljujemo na pomoći i njihovoj spremnosti da sudjeluju u ovakvim akcijama. Vrijednost ove donacije je oko 20 tisuća kuna. Za odjel pedijatrije Opće bolnicu Zabok dogovorena je i donacija za djecu koja ostaju u bolnici, kompletnog računala koje će im stalno biti dostupno za pristup internetu i igranje, kao i igraću konzolu Nintendo Wii s velikim brojem igrica za djecu raznih uzrasta. Prema mogućnostima, uključivali smo se i u akcije drugih rotary klubova – istaknuo je Kozina, dodavši kako, iako su malen klub, aktivni su i u razmjeni mladih, tako da ove godine šalju jednu djevojku u kamp u Škotskoj, dvoje učenika na cjelogodišnje školovanje u SAD, a dvije djevojke iz SAD-a primaju na razmjenu i školovanje u Zaboku.

Misno slavlje

Dužnost je od dosadašnjeg predsjednika Joze Čakalića preuzeo novoizabrani predsjednik Rotary kluba Krapina Branko Varjačić.
U nastavku programa, uzvanici su prisustvovali blagoslovu kapele na imanju Antuna Presečkog, koja nosi ime sv. Antuna Padovanskog. Misno slavlje i blagoslov kapele, uz domaćeg župnika vlč. Anđelka Horvatića te svećenike iz okolnih mjesta, predvodio je prečasni Ivan Miklenić, arhiđakon Zagorskog arhiđakonata i glavni urednik Glasa Koncila. Održano je i prigodno druženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba