NK ZAGOREC KRAPINA ZAVRŠIO OVOGODIŠNJU SEZONU VELIKIM DRUŽENJEM SVIH GENERACIJA

Miljenko Merkaš: Stavljamo u brzinu više, od Zagorca ćemo napraviti stabilnog drugoligaša

Objavljeno: 12.06.2017. zagorjeinternational

U Podgori Krapinskoj proteklog vikenda je na terenima NK Zagorca održano druženje svih generacija, dobnih skupina, kluba od onih najstarijih, od prstića do veterana. Bili su tu članovi Uprave, bivši predsjednici, članovi i simpatizeri Zagorca te predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza KZŽ, saborski zastupnik Žarko Tušek te ostali uzvanici, a u protokolarnom dijelu druženja o značaju kluba govorio je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, o rezultatima predsjednik kluba Milan Kralj.

No najveće je oduševljenje okupljenih izazvao Miljenko Merkaš iz Uprave kluba, koji je u emotivnom govoru najavio povratak Josipa Poljaka u klub.
– Zadovoljstvo mi vas je ovdje vidjeti, a pogotovo svu tu djecu, koja u svojim kategorijama niže fenomenalne rezultate. Što se tiče vizije NK Zagorca, ja trenutno vozim u trećoj brzini, a za ovaj klub imam ih deset. Sada stavljam u četvrtu i mogu vam reći da će Zagorec uskoro biti stabilan drugoligaš, nadamo se uz stoti rođendan kluba – najavio je Merkaš i izazvao ovacije okupljenih.

Krapinski Maccabi

Zagorec je dakle osnovan davne 1908. godine, kao nogometna sekcija u okviru SD Danica, dok prvi zapisi o nogometnoj utakmici datiraju iz 1919. godine, kada je klub djelovao pod imenom Krapinski sportski klub, dok od 1921. godine, pod utjecajem Židova, nosi naziv Maccabi. Rad kluba prekinut je 1942. godine, da bi na poticaj mladeži 1947. godine počeo djelovati u okviru SD Zagorac, kada počinje nositi naziv Zagorac da bi 1991. godine dobio današnji naziv NK Zagorec Krapina.
Ljudi iz organizacijskog odbora zaista su se dobro potrudili da prikažu sve što se događalo u klubu u njegovoj bogatoj povijesti pa se, između ostalog, moglo čuti i koji su sve treneri vodili klub, koji su igrači branili boje kluba, a posebno se naglasilo da se u rezultatskom smislu sve počelo mijenjati nabolje dolaskom Željka Smoleka na mjesto trenera seniorskog sastava, koji je uveo gotovo profesionalan pristup radu te se sve odrazilo i na sveukupan rad u klubu koji iz godine u godinu, uz neke male oscilacije, ostvaruje zavidne rezultate i u okviru Županije zasigurno je najjači nogometni klub.
Inače, klub se ove godine zaista može pohvaliti odličnim rezultatima. Tako su prvaci u svojim ligama postali veterani i zagići, zatim juniori, kadeti i mlađi pioniri I osvojili su druga mjesta, dok su pioniri i limači u svojim ligama osvojili treća mjesta.
No, kako se za ulazak u viši rang (juniori – kadeti te pioniri – mlađi pioniri) dobiva ukupan plasman njihovim zbrajanjem osvojenih bodova, tako su ove kategorije osvojile u svojim ligama drugo mjesto i plasirale se u viši rang – Prvu Nogometnu ligu Središte, gdje će se natjecati, između ostalih, s renomiranim ekipama poput Dinama, Lokomotive, Hrvatskog dragovoljca, Intera i drugih.
Ekipa mlađih pionira II osvojila je četvrto, limači II deseto, a seniori četrnaesto mjesto u svojim ligama.

Perspektivni juniori

Svakako, jedan od najvećih uspjeha kluba uz nabrojano, je i činjenica da je nekoliko juniora imalo zapaženu ulogu u seniorskom sastavu kluba gdje su skupili pristojnu minutažu: Konjić, koji je u posljednjih nekoliko prvenstvenih kola standardni član prve jedanaestorice seniorskog sastava, zatim Mlinarić, Glavač, Posilović,…
Omladinski pogon krapinskog kluba nastupao je i na brojnim turnirima sa kojih su donosili bezbroj osvojenih trofeja, nedavno su se vratili iz Slovačke sa dva osvojena prva mjesta, a ovih dana odlaze u njemački Hannover na izuzetno jak turnir, gdje će im jedan od protivnika biti i portugalski velikan Benfica. Za te je uspjehe uvelike zaslužan i Marijan Čaić, koji je za šefa Zagorčeve omladinske škole postavljen početkom ove godine. On pak nam je rekao kako se ponosi svakim od 200-tinjak klinaca, koliko ih ima u Zagorcu, te je zaželio da se konačno uredi i pomoćno igralište, kako bi djeca imala normalne uvjete za trening i kako bi mogla pokazati sve što znaju s loptom.
Subotnje druženje završilo je velikim slavljem u kojem su sudjelovale sve generacije igrača Zagorca, a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se Foringaši i Zvona starine. (mv)



PO 13. PUTA UZASTOPCE OSVOJILI NASLOV PRVAKA

Nitko u Hrvatskoj kao Zagorčevi veterani

Od sezone 2004./2005. u veteranskoj ligi Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije započinje nevjerojatan niz, koji nitko u Hrvatskoj nije postigao. Naime, veterani Zagorca te su sezone s 52 osvojena boda i gol razliku 53:15 osvojili ligu i to su otada ponovili još 12 puta uzastopce.
Ove sezone veterani Zagorca imali su najvećeg suparnika u Jedinstvu iz Svetog Križa Začretja, ali su na kraju ipak Krapinčani bili bolji i osvojili čak 72 boda uz 24 pobjede i dva poraza te ni jedan neriješen susret.
U tih 26 utakmica igrači Zagorca postigli su čak 135 pogotka, dok je obrana primila samo 15 golova. Najbolji strijelac kluba, istovremeno i prvi strijelac Prve lige veterana NS KZŽ, je Mladen Šerek s 32 pogotka, a slijede ga Nikola Štrok s 26 golova i Ivan Ivanović s 24 pogotka.
Taj 13. naslov osvojili su: Danijel Končevski, Stjepan Kozina, Damir Ferček, Dražen Šimunić, Alen Ferček, Ivan Zubić, Robert Varjačić, Rudolf Mužek, Tomica Vincelj, Nikola Štrok, Ivan Ivanović, Mladen Šerek, Mario Kovačec, Momir Horvatek, Milan Gorup, Ivica Smiljanec, Kristijan Potočki, Zdravko Poslončec, Ivica Antolić, Josip Goričan, Ivica Mužar, Radovan Škrlec, Mario Macan, Dragutin Pušelj, Željko Malarić i Anđelko Vidović. Predstavnik kluba bio je Dragutin Pernjek dok je voditelj veterana Slavko Tepuš.
Svih 13 naslova prvaka osvojili su pak Josip Goričan – Korlja, Ivica Mužar – Cune, Mario Kovačec, Ivan Zubić, Momir Horvatek i Dražen Šimunić.
Svečana dodjela pehara i ostalih priznanja upriličena je nakon utakmice posljednjeg kola, pobjede Zagorca nad Inkopom 10:0. Kapetan Dražen Šimunić primio je pehar za osvojeno prvo mjesto od Gorana Hercega, izaslanika predsjednika NS KZŽ, i Zahvalnicu Hrvatskog nogometnog saveza za ogroman doprinos razvoju i popularizaciji veteranskog nogometa u Hrvatskoj od Nenada Stražanca, člana HNS-a zaduženog za veteranski sport. (mv)

 

FOTO: Milorad Videković

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba