U MIHOVLJANU POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU DINAMA I ZAGORSKE NOGOMETNE ŠKOLE “DESETKA”, KOJA U LIPNJU ORGANIZIRA KAMP ZA DJECU

Prijave su već u punom jeku – svi žele trenirati pod vodstvom Dinamovih trenera

Objavljeno: 07.06.2017. Jelena Jazbec

U prostorima Općine Mihovljan, potpisan je Sporazum o suradnji između GNK Dinamo i Nogometne škole “Desetka”, koja od 26. lipnja do 9. srpnja upravo u toj općini organizira ljetni nogometni kamp za djecu od sedam do 15 godina. Radi se o prvom velikom projektu Škole nogometa “Desetka”, koja je dio novoosnovanog sportsko – rekreativnog kluba NEC, koji će promovirati nogometne kampove, školu tenisa, školu stolnog tenisa i aerobik, a osnovao ga je zajedno sa suradnicima Marinko Ljubičić, bivši igrač Varteksa, Zagorca, Radoboja, Oštrca i Rudara. Uz njega, glavni inicijator čitavog projekta nogometne škole je i njegov najbolji prijatelj Neven Mutak.
– Cijela ideja oko kampa počela je s inicijativom za pokretanje teniske škole, koja bi također trebala početi oko 15. lipnja. No, kako sam ja inače nogometaš i volim nogomet, dogovorio sam pokretanje ljetnog kampa u Mihovljanu. Naime, Mihovljan ima bogatu sportsku povijest. Najznačajnija sportska udruga je NK Rudar, kojeg je 80-ih godina ovamo dolazilo bodriti i tisuću ljudi. I ja sam osobno zavolio nogomet kroz Rudar Mihovljan i kroz Rajka Posavca, po kojem je nazvana i škola “Desetka”, i to me potaknulo da krenem dalje, kroz Varteks i druge klubove. Shvatio sam da je sport vrijednost, i danas, kada imam 40 godina, kažem, da mogu sve ponoviti, opet bih sve napravio isto, jer sport vas nauči predanom radu i činjenici da ništa ne možeš sam, posebice timski sport – otkrio nam je Ljubičić. Dodao je kako je s prvim danom objave vijesti u medijima, već zaprimljeno više od deset prijava.
– Očekujemo da će broj biti veći od očekivanog broja od 50 polaznika. Mogao bi narasti i do 100-tinjak polaznika. Svi će kandidati biti zaprimljeni, a mi ćemo se potruditi da se kamp održava u najpogodnijem terminu, da roditelji mogu dovoziti svoju djecu na treninge i pričekati ih ta dva sata. Jer, nažalost, za sada, s obzirom na to da se kamp održava prvi puta, ne možemo osigurati smještaj, no, možda i to bude moguće jednom u budućnosti – kaže Ljubičić.
Dodaje i kako je već u planu i zimski kamp, no problem je što je Krapinsko – zagorska županija jedina hrvatska županija koja nema nogometni teren s umjetnom travom.
– Apeliram na Županiju. To nam treba za razvoj, za rad u zimskim mjesecima. I tada uopće neće biti važno hoće li se zimski kamp održavati u Mihovljanu, Krapini ili Zaboku, jer smo otvoreni za sve opcije – zaključio je Ljubičić.

Zagorske snage

Dinamova omladinska škola odmah je prihvatila suradnju s “Desetkom”, pa će tako mlade zagorske nogometne nade trenirati pod vodstvom trenera iz omladinskog pogona GNK Dinamo, u suradnji sa zagorskim nogometnim snagama: Kristijanom Mitrečićem, magistrom kineziologije i trenerom s nacionalnom PRO licencom, Dragom Bartolićem, profesorom kineziologije i trenerom s nacionalnom licencom, Nikolom Suntešićem, profesorom kineziologije i Krunoslavom Sedakom, budućim magistrom kineziologije.
– Prihvatili smo ovu ideju o suradnji iz nekoliko razloga. Naime, cilj omladinske škole je, da to grubo kažem, proizvoditi igrače za prvu momčad, pobjeđivati na nacionalnim natjecanjima i međunarodnim turnirima, međutim, kada bi se radilo samo o tome, bila bi to premala baza da bi se to moglo realizirati. Mi sada imamo 200-tinjak djece, no očekivati da će se samo od tog broja pojaviti neki novi Modrić, Kovačić i slično, mislim da je nemoguće. Dinamo se u svom radu želi proširiti i izvan grada Zagreba, pa čak i izvan Hrvatske, pa ovakve kampove održavamo i po Australiji i Americi. Želimo popularizirati nogomet i privući djecu sportu, želimo pridobiti ljubitelje kluba kroz budućnost. I zato sve ovo neće ostati jedan običan papir, nego zaista stojimo na raspolaganju lokalnim trenerima, da nam se pridruže, da vide kako naši treneri rade i možda obogate svoj rad. Otvoreni smo za suradnju jer smatram da je u današnje vrijeme nogomet možda jedino što djecu i mlade može maknuti od poroka i sjedilačkog načina života – rekao je Ivo Šušak, voditelj Dinamove škole nogometa. Uz njega je potpisivanju ugovora prisustvovao i legendarni Dinamov nogometaš Marko Mlinarić.

80 godina “Rudara”

– Ja kao bivši igrač i trener, radim u školi jedan individualan rad s kadetima. Već sam bio, a i ove godine idem u kamp na Ravnu Goru, tako da i iza mene stoji nekakvo iskustvo i vjerujem da djeca neće požaliti sudjelovanje u ovom kampu. Vjerujem da će se socijalizirati, naučiti nešto novo, upoznati nove nogometne metode, i želio bih da se kamp nastaviti održavati u Mihovljanu – rekao je Mlinarić, kojeg smo pitali i kakvo je njegovo viđenje budućnosti nogometa u Zagorju.
– Često sam dolazio u Zagorje, igrali smo ovdje dosta veteranskih utakmica, i malo mi je žao što je Zagorje spalo na jednog ligaša, pa se nadam da će i ovaj kamp barem malo pozitivno utjecati, da će animirati Zagorce da krenu onim stopama, kao u dobra stara vremena – rekao je.
Podršku projektu dao je i mihovljanski načelnik Zlatko Bartolić.
– Ovo je jedna lijepa uvertira u obilježavanje velike 80. obljetnice postojanja nogometnog kluba Rudar iz Mihovljana i bilo bi nam jako drago kada bi na našu proslavu došao i NK Dinamo – istaknuo je.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Neven Mutak, glavni tajnik Udruge Nec, Vesna Car, tajnica Škole nogometa “Desetka”, Robert Ivanjko, veteran NK Rudara, koji će biti glasnogovornik škole, i mladi kineziolozi koji će zajedno s Dinamovim trenerima voditi kamp.
U sklopu kampa, najprije će se obaviti uvodni sastanak s roditeljima, a zatim i liječnički pregled. U dva tjedna održat će se osam treninga, a pristup će biti individualan, sa suvremenim metodama treninga. Najbolji pojedinci kampa bit će i nagrađeni. Prijave su otvorene do 20. lipnja, a za sve dodatne informacije možete dobiti od Vesne Car, tajnice nogometne škole “Desetka” (098/251-580). Prijave se primaju i na mail adresu [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba