KONCERTOM TOMISLAVA GOLUBANA, OVOG PETKA POČINJE “KULTURNO LJETO U PREGRADI”

Po prvi puta, kulturni i zabavni program i izvan grada – na utvrdi Kostelgrad, Vinagori, izletištu Vražja peć te u Dvorcu Bežanec

Objavljeno: 07.06.2017. Jelena Jazbec

Koncertom Tomislava Golubana i benda, na središnjem gradskom trgu, ovog petka započinje “Kulturno ljeto u Pregradi”. Program se nastavlja u subotu, jazz koncertom Aljoše Mutića i benda. Novitet ovogodišnjeg “Kulturnog ljeta” je “izlazak” događanja s Trga Gospe Kunagorske na druge atraktivne ljetne pozornice, kao što su utvrda Kostelgrad, Vinagora, izletište Vražja peć i Dvorac Bežanec.

Nastup Josipe Lončar

Tako će već 11. lipnja u atriju Dvorca Bežanec nastupiti sopranistica Josipa Lončar, u organizaciji Glazbene škole Pregrada. U srijedu, 14. lipnja, veliki završni koncert održat će Glazbena škola Pregrada. Tijekom cijelog ljeta na prostoru Sportskog centra Osnovne škole Janka Leskovara odvijat će se brojna sportska događanja, kao što je projekt “Budi fit” udruge CUG, a koja također priprema posebnu pustolovno – edukativnu poslasticu za najmlađe, projekt pod nazivom “Potraga za blagom”. U sklopu programa, održavaju se krajem kolovoza i “Dani Kostela”. Gradska knjižnica ponovno će održati književni piknik, a dramska sekcija KUD-a pripremila je nekoliko skladbi vokalnog sastava i kratkih predstava koje će se održati na raznim gradskim lokacijama.

Završetak – biciklijada

Kraj kulturnog ljeta bit će u znaku “Kulturnog ljetnog maratona” u organizaciji CUG-a, po prokušanom uspješnom receptu stand-up komedije, predstave i kviza. “Kulturno ljeto” će završiti velikom biciklijadom u suradnji CUG-a i MUP-a, kojom će se ujedno obilježiti početak školske godine. “Kulturno ljeto u Pregradi” organiziraju Turistička zajednica grada Pregrade, u suradnji s Glazbenom školom Pregrada, Gradskom knjižnicom Pregrada, KUD-om Pregrada, Društvom Naša djeca Pregrada, CUG-om i RUŽ-om, Sportskom zajednicom, Kostelskom pištolom – Keglevićevom stražom Kostel te volonterima.
– Pratite nas, dođite, plešite, pjevajte, smijte se i čitajte s nama – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba