OVE SUBOTE NA SAJMIŠTU U ZLATARU 17. IZLOŽBA STOKE I 19. IZLOŽBA KONJA KZŽ

Promocija uzgoja stoke: Na izložbi 21 grlo goveda, 18 grla konja te neizostavni “Bambino kup”, na kojem će 17-ero najmlađih sudjelovati s 13 teladi

Objavljeno: 05.06.2017. Alen Brodar

Ove subote na prostoru sajmišta u Zlataru održat će se 17. Izložba stoke i 19. Izložba konja Krapinsko – zagorske županije. Zahvaljujući stočarskim i konjogojskim udrugama koji su aktivni promotori uzgoja stoke na području Krapinsko-zagorske županije, posjetitelji će imati prilike vidjeti pasmine životinja od preko 85 izlagača, koji će svoje dosege u uzgojnom radu predstaviti u kolekcijama životinja u natjecateljskom dijelu izložbe te u njihovu prikazu.

Ove godine će na izložbi biti predstavljeno 21 grlo goveda simentalske pasmine te ukupno 18 grla konja, hrvatskog hladnokrvnjaka, a u svečanoj povorci sudjelovat će i pet kočija te 10 jahača. Uz goveda i konje, moći će se vidjeti šest ovaca, 18 kljunova zagorskog purana (brončani, svijetli i sivi tip) te 18 kljunova kokoši hrvatice (crveni tip, jarebičasto-zlatni tip, crno-zlatni tip i crni tip). Udruga uzgajatelja malih životinja “ZAGORJE” Pregrada i Udruga uzgajatelja malih životinja “ZABOK 2000” pak će prikazati male životinje – grlice, golubove, kuniće te ukrasnu perad.
Neizostavan dio izložbe je i “Bambino kup”, u kojem će ove godine sudjelovati 17-ero djece s 13 teladi, a koji iz godine u godinu privlači sve veći broj mladih uzgajivača, što je od nedvojbenog značaja, jer su upravo oni budući nositelji obiteljskih gospodarstava i zalog za budućnost stočarske proizvodnje u Zagorju.

Izložbu, čije je svečano otvorenje u 10.30 sati, organiziraju Krapinsko – zagorska županija, Grad Zlatar, Hrvatska poljoprivredna agencija, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Savjetodavna služba, Turistička zajednica KZŽ te stočarske i konjogojske udruge Krapinsko-zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba