PREZENTIRAN PLOD 16-MJESEČNOG RADA U OKVIRU PROJEKTA bTECH

Krapinski maturanti izradili simulator koji avioentuzijastima pruža ugođaj pravog leta

Objavljeno: 05.06.2017. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina održana je prezentacija projekta bTech, u sklopu kojeg su učenici izradili simulator leta. Radi se zapravo o završnom radu maturanata SŠ Krapina, a projekt je iniciran od strane samih učenika, koji su izradu simulatora leta u najvećoj mjeri, uz stručno vodstvo mentora i brojnih suradnika, sami realizirali.

Vjerna kopija

Voditelj učeničkog tima Bruno Habus prezentirao je projekt i pojasnio osnovne karakteristike završenog simulatora.
– Simulator leta Airbusa A320, kojim leti naša domaća aviokompanija, može simulirati sve što normalan zrakoplov može. On je jedna jako vjerna kopija originalnom simulatoru i svim avioentuzijastima može pružiti ugođaj pravog leta – rekao je Habus i dodao da će učenici SŠ Krapina i dalje održavati i prezentirati simulator, kako bi promovirali i svoju školu i svoje zanimanje.
Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek čestitala je učenicima koji su posljednjih 16 mjeseci radili na ovom projektu.
– Ovaj inovativan pristup završetku srednjoškolskog odgojno – obrazovnog rada predstavlja i inovaciju u STEM području, promociju škole, županije i tehničke struke – naglasila je Petek i istaknula kako su svi sudionici projekta bTech stekli sjajno iskustvo timskog rada i projektnog pristupa, što će im jako dobro doći u budućem životu.

Preko tri milijuna kuna

Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan istaknuo je kako je škola u posljednje dvije godine iz europskih fondova povukla preko tri milijuna kuna za razvoj novih strukovnih kurikula i STEM područja.
– U školu uvodimo promjene, odnosno, na mala vrata uvodimo kurikularnu reformu. Projekt zbog kojeg smo se danas okupili samo je jedan u nizu onih koji slijede, a rezultat je inicijative učenika četvrtog razreda, tehničara za mehatroniku, i njihovog mentora Gorana Buntaka – naglasio je Rozijan, koji je zajedno s mentorom Buntakom uručio i prigodne zahvalnice svima koji su pomogli u provođenju projekta bTech.
Prisutne je na prezentaciji projekta pozdravio i zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba