POTPISAN UGOVOR: ŽUPANIJA ĆE SA 100 TISUĆA KUNA FINANCIRATI PROMOCIJU ZAGORSKIH GOSPODARSTVENIKA NA SAJMOVIMA U ZEMLJI I INOZEMSTVU

J. Grilec: Ovo je najbolji dokaz da svi u županiji vodimo brigu da naše poduzetništvo bude konkurentno na zapadnoeuropskom tržištu

Objavljeno: 05.06.2017. Jelena Jazbec

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar potpisali su ugovor o dodjeli 100 tisuća kuna županijskih sredstava za financiranje promocije gospodarstvenika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu.
– Krapinsko – zagorska županija protekle četiri godine podupire svoje gospodarstvenike, između ostaloga, subvencioniranjem kamata kreditnih linija, potporama nastupima na sajmovima, organiziranjem besplatnih edukacija, prezentacijama deficitarnih zanimanja u osnovnim školama, te subvencioniranjem i opremanjem tradicijskih obrta – rekao je zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek.

Promo film

U sklopu potpisivanja ugovora, predstavljen je i promo film o gospodarstvu u KZŽ, a prisutnima se obratio i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.
– Mi ćemo kao Komora ovaj novac sigurno dobro potrošiti i svaka kuna bit će opravdana, na način da ćemo našim poduzetnicima omogućiti, posebno onima koji nisu dovoljno odlučni ili nemaju financijsku mogućnost za odlazak na sajmove, da se pomoću tih sredstava odvaže, da odu, i da prezentiraju sami sebe. A što se tiče promo filma, mislim da bi se u njemu mogle naći i mnoge druge razvijene europske zemlje, a mi bismo ga bez straha mogli prikazivati i u zemljama poput Austrije i Njemačke, a to je najbolji dokaz da svi mi u Krapinsko – zagorskoj županiji vodimo brigu da naše poduzetništvo bude konkurentno na zapadnoeuropskom tržištu – rekao je Grilec.

Gospodarski zbor

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako, osim već spomenutog financiranja odlazaka zagorskih gospodarstvenika na sajmove u zemlji i inozemstvu, Županija uspješno surađuje s Gospodarskom komorom i na drugim projektima.
– Tu je naš Gospodarski zbor, koji smo dignuli na višu razinu, pa će nam tako ove godine zemlja partner biti Austrija, a županija partner Istra. Istra kao najrazvijenija županija u Republici Hrvatskoj, s kojom se možemo mjeriti po određenim segmentima, i Austrija, kao praktički naš susjed, i izuzetno važan trgovački partner – zaključio je župan Kolar.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba