Saborski zastupnik Žarko Tušek o početku realizacije projekta elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok

“Radovi vrijedni 510 milijuna kuna kreću na jesen i za godinu i pol do dvije imat ćemo jednu od najmodernijih pruga u Hrvatskoj”

Objavljeno: 02.06.2017. mladenmandic

Saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Žarko Tušek, sazvao je konferenciju za novinare u vezi s osiguranim novcem za obnovu i elektrifikaciju pruge Zagreb – Zaprešić – Zabok.
– Sukladno zakonu o javnoj nabavi, koji je stupio na snagu početkom ove godine, HŽ infrastruktura je u srijedu poslala obavijest za nabavu javnih radova za elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok, na objavu u Europski oglasnik i Službeni list Europske unije. Procijenjena vrijednost radova je 510 milijuna kuna, odnosno, oko 70 milijuna eura. Tim postupkom krećemo u realizaciju projekta koji je pokrenut radom aktualne vlasti, a danas na neki način dobiva svoju formu i završetak.

Od proljeća pruga se zatvara

– Možemo očekivati da ćemo same radove, tj. s procesom ugovaranja krenuti na jesen, kada će krenuti i prvi radovi, a od proljeća iduće godine, pruga će na toj dionici biti permanentno zatvorena i drugačije će se odvijati promet kako bi se radovi što brže priveli kraju – rekao je Tušek.
– To je projekt koji je svoju prvu studiju izvedivosti dobio još 2011. godine, no, nažalost, tek 2012. godine potpisan je ugovor i nepotrebno se izgubila jedna godina. Također nepotrebno je 2013. godine mijenjana pravomoćna lokacijska dozvola koja je ishođena tek 2015. godine i cijeli taj projekt kasni najmanje tri do četiri godine, zbog pogrešaka u administraciji Vlade Zorana Milanovića – dodao je.

Predgrađe Zagreba

– No, najvažnije je da je projekt krenuo u svoju finalnu realizaciju i da će Krapinsko – zagorska županija dobiti jednu od najmodernijih pruga u Hrvatskoj, samim time otvaramo cijeli jug Krapinsko – zagorske županije, a s prometnim koridorima prema istoku i prema zapadu i cijelu Krapinsko – zagorsku županiju prema Zagrebu te da doslovno postane predgrađe našeg glavnog grada – rekao je Tušek te zahvalio ministru Butkoviću, premijeru Plenkoviću i Branimiru Jerneiću, savjetniku ministra Butkovića, koji je najviše radio na tom projektu. Na kraju, Tušek je istaknuo kako će taj projekt završiti kroz godinu i pol do dvije od početka radova na dobrobit svih stanovnika i povećanje kvalitete života svakog čovjeka u Zagorju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba