VIDEO: POGLEDAJTE NAJAVU ZA TREĆE IZDANJE FESTIVALA “KRAPINJON”, KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 9. DO 11. LIPNJA

Tri dana uživanja u odličnim koncertima, kreativnim radionicama, izložbama i predavanjima

Objavljeno: 31.05.2017. zagorjeinternational

Treće izdanje festivala “Krapinjon” održat će se od 9. do 11. lipnja u organizaciji istoimene udruge u Krapini. Festival ove godine nema temu, no sadržaj se nije bitno promijenio od prva dva izdanja – i dalje su tu razne radionice za djecu i mlade, koncerti, izložbe, predavanja, razna natjecanja i slično. Ponovno je ostvarena suradnja s krapinskim Foto klubom i u petak, 9. lipnja, upravo će oni otvoriti festival svojom izložbom svjetlosnih okvira. Predavanje Nikole Horvata o njegovoj 4300 kilometara dugoj Pacific Crest Trail avanturi zasigurno će privući brojne ljubitelje planinarenja i avanturističkog načina života, a već prvog dana očekuje vas i koncert mladih neafirmiranih bendova, među kojima su i pobjednici ovogodišnjeg HGF festivala – Lika Kolorado. Novitet na festivalu je Guitar show natjecanje, koje je prvenstveno zamišljeno kao druženje glazbenika uz sviranje, no za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade, tako da se očekuje žestoka borba iskazana u gitarističkom umijeću.

FotoMob natjecanje

U subotu će glavni dio programa biti kreativni kutak na Hušnjakovom, koji će se sastojati od raznih kreativnih, likovnih i glazbenih radionica za djecu i mlade – igraonica društvenih igara, izrade vilinskih krila, zanimljive radionice swing plesanja te predstavljanja lokalnih Kolibera. FotoMob natjecanje prošle je godine oduševilo posjetitelje, stoga vas očekuje i ove godine, a po prvi put pridružit će se i Odred izviđača Hrvatskog zagorja sa svojim izviđačkim radionicama i igrama.
– Ove godine odlučili smo kulturnom i kreativnom dijelu programa pridodati i onaj sportski, tako da će igralište kod Osnovne škole “Ljudevit Gaj” ispuniti ekipe koje će se boriti za pobjedu u street basketu. Večer je rezervirana za još jedan koncert, a ovog puta demo bendove predvodi jedan od trenutno najperspektivnijih i najzanimljivijih mladih bendova u državi, koprivnički Ogenj. U nedjelju nastavljamo s kreativnim kutkom i raznim kreativnim radionicama u sklopu njega, a obogatit ćemo ga i za jedan znanstveni kutak, u kojem će sudjelovati mladi znanstvenici iz udruge eStudent te Osnovne škole Janka Leskovara iz Pregrade. Znanstveni kutak će zasigurno izazvati oduševljenje posjetitelja, a na zabavnu edukaciju i izvođenje pokusa pozvani su svi uzrasti – doznajemo od organizatora.

Indiegogo platforma

Treasure hunt još je jedan od noviteta u bogatom sadržaju festivala, pobjednika ponovno očekuje zanimljiva nagrada, a festival se već tradicionalno privodi kraju projekcijom kratkometražnih filmova s Tabor Film Festivala, ali ovog puta na novoj lokaciji – u Muzeju krapinskih neandertalaca.
Početkom godine osnovana je i udruga “Krapinjon” čiji je fokus upravo na istoimenom festivalu, no uz to se organiziraju i razni drugi događaji tijekom cijele godine, pa su tako ove godine već uspješno realizirana dva oslikavanja murala u Krapini, a u planu za ovu godinu je obogaćivanje Krapine s još barem dva nova murala.
Međutim, “Krapinjon” i dalje muku muči s financijama, pa su tako članovi udruge odlučili financijsku pomoć potražiti pomoću Indiegogo platforme, putem koje možete uplatiti svoje donacije. No, možete pomoći i na druge načine.
– Odlučili smo krenuti u realizaciju ove kampanje kako bismo pokrili dio troškova planiranog programa, a samo nam vi možete pomoći u tome! Cijenimo svaku vrstu pomoći. Ako ne monetarno, možete nam pomoći materijalima poput boja za street art ili likovne radionice. Dobro će nam doći i osvježenja za izvoditelje aktivnosti i volontere. Širite glas o dobroj stvari, recite svojim prijateljima, podržite nas na društvenim mrežama. Javite nam se, volimo konstruktivne kritike i tople riječi pohvale i ohrabrenja! I na kraju, svojim nas dolaskom i dobrim provodom potaknite na buduće projekte – zaključuju članovi udruge “Krapinjon”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba