Agencija za plaćanje u poljoprivredi raspisala natječaj za povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima

Za sektor prerade mesa i mlijeka potpore do tri milijuna eura, za ostale sektore dva milijuna, a za poljoprivrednike početnika do 200.000 eura

Objavljeno: 30.05.2017. mladenmandic

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavila je dva natječaja za provedbu Podmjere 4.2. “Potpora za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda” – provedba tipa operacije 4.2.1. – “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”. Natječaj za mikro, male i srednje korisnike raspolaže s ukupno raspoloživim iznosom javne potpore od 180 milijuna kuna, a natječaj za velike korisnike, s ukupno raspoloživim iznosom potpore od 120 milijuna kuna. Svrha obaju natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Iznos potpore za sektor prerade mesa i mlijeka je od 15 tisuća eura do tri milijuna eura, za ostale sektore od 15 tisuća eura do dva milijuna eura, dok početnici mogu ostvariti najviši iznos potpore od 200 tisuća eura. Rok za podnošenje prvog dijela Zahtjeva za potporu putem AGRONET-a traje do 31. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba