“DOŽIVLJAJNA NASTAVA – NAJBOLJA NASTAVA”

VESELA ŠARENA KOLONA: Zabočki osnovnoškolci, njih 60-ak, biciklirali od Zaboka do Martinišća

Objavljeno: 30.05.2017. Jelena Jazbec

Vesela skupina od 60-ak malih biciklista prošla je danas zabočkim ulicama sve do Područne škole u Martinišću, u sklopu biciklijade koju je organizirala zabočka Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog. Učenici 3. a, b i c razreda okupili su se pokraj zgrade pošte, gdje su započeli svoju vožnju prema Martinišću.

Najprije poligon

– U našem godišnjem kurikulumu imali smo biciklijadu. S obzirom na to da ove godine iz prometa učimo bicikl kao prijevozno sredstvo, dijelove bicikla, upravljanje biciklom, prvo smo napravili vožnju na poligonu, došla nam je prometna policija, pa kad su mališani vidjeli kako to izgleda na poligonu i isprobali kacige, odlučili smo se uključiti u promet, jer doživljajna nastava sigurno je najbolja nastava. To je za njih bio veliki događaj. Ovo nam je ujedno bila i prilika da se malo podružimo i s našim prijateljima iz Područne škole Martinišće. Sve je to bilo planirano već na kraju drugog razreda, tako da je većina djece za božićni poklon dobila kacige, a ove godine ih je dosta, s obzirom na to da su prvopričesnici, za poklon dobilo i bicikl – otkrila nam je učiteljica 3. b razreda Biserka Krmek.

Roditelji i policija

Svaki je razred imao u pratnji i pet roditelja, a bila je tu i jedna mama liječnica, što im je, rekla je učiteljica, puno značilo. Mali biciklisti vozili su pod policijskom pratnjom, a do Martinišća im je trebalo 20-ak minuta. Ondje su ih dočekali prijatelji iz Područne škole, koji su imali edukativni vatrogasni dan.
– Na igralištu u Martinišću malo su se podružili i poigrali, i onda smo se vratili natrag pred školu. Mislim da su isprobali svoju snagu – pet kilometara u jednom, pet kilometara u drugom smjeru – zaključila je učiteljica Krmek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba