Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković došao dati podršku kandidatima koje podržava HDZ u drugom krugu izbora

Mislim da Gredičak i Oremuš imaju prava rješenja za kvalitetniji život Oroslavja i Stubičkih Toplica

Objavljeno: 30.05.2017. mladenmandic

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je na poziv saborskog zastupnika Žarka Tušeka bio u Oroslavju i Stubičkim Toplicama, gdje se družio s građanima i dao podršku kandidatima za gradonačelnika Oroslavja, HDZ-ovcu Emilu Gredičaku i nezavisnom kandidatu za načelnika Stubičkih Toplica Kristijanu Oremušu, s kojim je HDZ sklopio sporazum o suradnji u Gradskom vijeću, u kojem imaju većinu.
– Zadovoljstvo mi je danas u Oroslavju dati podršku našem kandidatu Emilu Gredičaku, ekonomistu koji već godinama radi u Ministarstvu financija i carinskoj upravi. On se dokazao kao vijećnik u proteklom mandatu, ostvario je sjajan rezultat u prvom krugu, isto tako i HDZ u smislu vijećničkih mandata. Njegov program za Oroslavje temelji se na poboljšanju infrastrukture, prije svega izgradnji vrtića, sportske dvorane, dostupnosti interneta i poduzetničke zone. Mislim da ima prava rješenja za budućnost ovog grada i u partnerskom duhu kojeg gajimo između Vlade i jedinica lokalne samouprave, nastojat ćemo mu pomoći da projekte za Oroslavje financira i novcem iz europskog proračuna – rekao je Plenković te se nadovezao i na Stubičke Toplice.

Dobra sinergija

– Želim također dati i potporu i kandidatu Kristijanu Oremušu u Stubičkim Toplicama. Mislim da je to jako dobra sinergija nezavisnog kandidata i liste HDZ-a, osobito za razvoj turizma i zdravstvenog turizma i da program koji je predstavio jamči kvalitetniji život svim stanovnicima Stubičkih Toplica te mu želim pobjedu u drugom krugu.
Kandidat za gradonačelnika Oroslavja Emil Gredičak rekao je kako mu je posebna čast ugostiti Andreja Plenkovića i zadovoljan je što je Plenković podržao njegov program i kandidaturu za gradonačelnika Oroslavja.
– Nadam se da ću opravdati i povjerenje građana te da ću u suradnji s Vladom omogućiti građanima Oroslavja da bolje žive i smatram da svi zajedno možemo tome doprinijeti. Zalažem se u svom programu za dostupnost i besplatnost širokopojasnog interneta, za izgradnju i proširenje novog dječjeg vrtića i nove sportske dvorane, za izgradnju reciklažnog dvorišta koje je i zakonska obaveza i sufinanciranje udžbenika za djecu. Svakodnevno živim bilo ovog grada, svakodnevno sam s ljudima, idemo na sva moguće mjesta gdje možemo ići i tjeramo svoju priču za bolje Oroslavje – rekao je Gredičak.

Oroslavje zaslužuje bolje

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nadovezao se kako će HDZ učiniti uistinu sve da one propuštene prilike koje je grad Oroslavje imao u prošlosti, sada s novim gradonačelnikom iz redova HDZ-a i ostvari.
– Grad zaslužuje bolje, prije svega u kontekstu europskih fondova, jer, nažalost, Oroslavje je grad koji dosad nije povukao niti jedan euro iz europskih fondova. Svi ovi ključni projekti u komunalnoj i društvenoj infrastrukturi u smislu razvoja društvenog života, dvorana i vrtić, to je nešto neophodno za ovaj grad, koji ima veliki izvorni potencijal, ali, nažalost, godinama stagnira. Kad govorimo o Kristijanu Oremušu, to je nastavak jedne suradnje s jednom nezavisnom skupinom ljudi, okupljene oko preminulog Bosnara, koji je bio i osnivač HDZ-a, ali koji je spletom okolnosti napustio stranku, i nove ekipe okupljene oko Kristijana Oremuša te HDZ-a u novom i svježem izdanju s Tomislavom Mlinarićem na čelu, koji će biti novi predsjednik Vijeća. Radi se o ljudima koji su godinama uspješno upravljali Stubičkim Toplicama i sasvim je normalno da dajemo podršku toj platformi. Nadam se da će u sinergiji državne i lokalne uprave napraviti još jedan veći iskorak za budućnost samih Stubičkih Toplica – rekao je Tušek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba