Zagorski klopotec

Kinezi na velika vrata ušli u Krapinske Toplice, hoće li napokon zagristi i na Kumrovec?

Objavljeno: 30.05.2017. mladenmandic

Nakon što su Kinezi preuzeli Hotel Toplice u Krapinskim Toplicama, a idućeg tjedna u Krapinske Toplice trebali bi doći investitori da se dogovore o daljnjim investicijama u toplički turizam od zasad 40-ak milijuna eura, nešto slično sada priželjkuju i Kumrovčani. Naime, dobro je poznato koliko Kinezi vole i obožavaju Tita, koliko su tamo česti gosti, pa ne bi bilo nimalo čudno da i oni zagrizu na županijski Master plan turizma do 2025. godini, koji u Kumrovcu predviđa gradnju hotela, luksuznih vila i golf terena.

Uostalom i kineske delegacije već su nekoliko puta posjetile Kumrovec, dali su i 70-ak tisuća kuna za obnovu Titova zdenca radosti, a upravo zahvaljujući najviše Kumrovcu, Zagorci su u lipnju prošle godine i boravili u Kini, gdje je dogovorena daljnja gospodarska suradnja. I nekadašnji ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić naveliko je spominjao upravo kineske investicije u Kumrovec. Ministar koji upravlja državnom imovinom Goran Marić, prilikom nedavnog posjeta Zagorju, iako nije posjetio Kumrovec, nagovijestio je brzo rješavanje u vezi s prodajom i stavljanje u funkciju državnih objekata, rekavši kako će se cijena smanjivati toliko dugo dok netko napokon ne kupi kumrovečke nekretnine. Kinezima bi zasigurno najatraktivnija bila Titova rezidencija, zasigurno više nego bivši Spomen dom boraca ili Partijska škola, no u Kumrovcu državnog zemljišta ima podosta, pa prostora za investicije sigurno ima napretek. Ne treba ni govoriti koliko bi ulazak Kineza na područje Kumrovca značilo za cijeli kumrovečki kraj. Možda se u sljedećih nekoliko godina i ta zasad samo bajka ipak uspije pretvoriti u stvarnost.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter