KRAJ JOŠ JEDNE ROTARIJANSKE GODINE, ROTARY KLUB KRAPINA OBILJEŽIO DONACIJOM KOJOM ISKAZUJE KONTINUITET BRIGE ZA ZDRAVLJE DJECE

Odjelu pedijatrije zabočke bolnice darovali infuzijske pumpe, a dogovorena i donacija računala i igrače konzole

Objavljeno: 29.05.2017. zagorjeinternational

Kraj još jedne rotarijanske godine (lipanj 2016. – lipanj 2017.), krapinski Rotary klub obilježio je donacijom kojom iskazuje kontinuitet opredjeljenja brige za zdravlje djece. Naime, početkom godine donirano je Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim toplicama 20 licenci za antivirusnu i internetsku zaštitu, u vrijednosti oko 10 tisuća kuna, a ovog puta na red je došao i Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Pomogli rotary prijatelji

Donaciji je prethodio upit bolnici što im je potrebno i tako je s popisa odabrano ono što je bilo moguće realizirati. Nabavljena su dva uređaja, infuzijske pumpe koje su kod liječenja djece svakodnevno potrebne, a koriste se za intravenozno davanje lijekova djeci. Na taj je način liječnik siguran da dijete prima u cijelosti određenu terapiju. Donaciju je u ime Odjela, na kojem prosječno boravi 15 djece, primio, i na njoj, i u ime svojih suradnika, zahvalio ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina. Za odjel pedijatrije dogovorena je i donacija za djecu koja ostaju u bolnici – računalo koje će im stalno biti dostupno za pristup internetu i igranje, kao i igraća konzola Nintendo Wii s velikim brojem igrica za djecu raznih uzrasta. Akciju nabave infuzijskih pumpica pripomogli su mnogobrojni rotary prijatelji iz zagrebačkih klubova i okolice, klubova sjeverozapadne Hrvatske, Rotary kluba Ptuj i mnogi drugi rotarijanci i prijatelji dobra srca. Prilikom uručivanja donacije, svim donatorima zahvalio se predsjednik Rotary kluba Krapina Jozo Čakalić.

Razmjene mladih

– Iako smo malen klub, aktivni smo i u razmjeni mladih, tako da ove godine šaljemo jednu djevojku u kamp u Škotskoj, dvoje učenika šaljemo na cjelogodišnje školovanje u SAD, a dvije djevojke iz SAD-a primamo na razmjenu i školovanje u Zaboku. Dio sredstava prikupljen je organizacijom koncerta Luke Nižetića i Dine Miklaužića prošle godine, donacijama poduzeća KOTKA Krapina, Tam – TEKS Zagreb, WE – KR iz Lepoglave, PC kibernetika Ciglenica Zagorska i drugih. Donaciji se, u vrijednosti nešto većoj od 20 tisuća kuna, nesebično priključilo, odrekavši se dijela zarade, i poduzeće B Braun iz Zagreba, koje je zastupnik proizvođača doniranih pumpica – zaključio je Čakalić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba